Рецепт Салат «Наполеон» з куркою фото

Салат «Наполеон» з куркою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах , Курка , Куряча печінка , Курка копчена
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл , День народження , 8 березня , День закоханих
Салати
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Листковий салат «Наполеон» з копченою куркою по своєму приготуванню і виглядом схожий на легендарний торт «Наполеон», і незважаючи на калорійність інгредієнтів, виходить дуже врівноваженим.

Опис приготування:

Для цього салат нам спочатку потрібно приготувати тісто:

1. Борошно просіяти, додати пекарський порошок, олія, сметану, яйце, сіль і замісити гладке тісто. Покласти на годину холодильник.

2.Тісто розділити на кілька частин, розкачати кожну в тонкий коло і обсмажити на сковороді з антипригарним покриттям з двох сторін (попередньо наколоти коржі, щоб не пузир).

3. Можна випікати в духовці, але на сковороді виходить набагато швидше.

Наші коржі готові, тепер приступимо до начинки:

1. Підготовлену курячу печінку обсмажити на оливковій олії разом з цибулею і натертою морквою, посолити і поперчити за смаком. Охолодити і подрібнити в блендері.

2. Курячі грудки, огірок і чорнослив нарізати тонкою соломкою, заправити майонезом і перемішати.

3.Горіхи підсушити на сухій сковороді і злегка подрібнити.

Збираємо торт:

1. На нижній корж викладаємо печінковий паштет, накриваємо іншим коржем, кладемо салат з курячої грудки, огірка і чорносливу і т.Д. Чергуючи начинку, робимо стільки шарів, скільки вважаємо за потрібне.

2. Готовий закусочний торт"Наполеон" треба залишити в холодильнику на кілька годин.


  • Борошно - 250 грам
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Крем - 4 Ст. Ложки
  • Яйце - 1 штука
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Куряча печінка - 300 грам
  • Цибулина - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Оливкова олія - 1 Ст. Ложок
  • Копчена грудка куряча - 2 штуки
  • Огірок - 1 штука
  • Чорнослив - 0, 5 склянки
  • Грецькі горіхи - 10 штук
  • Майонез легкий - 4 Ст. Ложки
  • Сіль, перець - За смаком
Для цього салат нам спочатку потрібно приготувати тісто:

1. Борошно просіяти, додати пекарський порошок, олія, сметану, яйце, сіль і замісити гладке тісто. Покласти на годину холодильник.

2.Тісто розділити на кілька частин, розкачати кожну в тонкий коло і обсмажити на сковороді з антипригарним покриттям з двох сторін (попередньо наколоти коржі, щоб не пузир).

3. Можна випікати в духовці, але на сковороді виходить набагато швидше.

Наші коржі готові, тепер приступимо до начинки:

1. Підготовлену курячу печінку обсмажити на оливковій олії разом з цибулею і натертою морквою, посолити і поперчити за смаком. Охолодити і подрібнити в блендері.

2. Курячі грудки, огірок і чорнослив нарізати тонкою соломкою, заправити майонезом і перемішати.

3.Горіхи підсушити на сухій сковороді і злегка подрібнити.

Збираємо торт:

1. На нижній корж викладаємо печінковий паштет, накриваємо іншим коржем, кладемо салат з курячої грудки, огірка і чорносливу і т.Д. Чергуючи начинку, робимо стільки шарів, скільки вважаємо за потрібне.

2. Готовий закусочний торт"Наполеон" треба залишити в холодильнику на кілька годин.

Схожі рецепти