Салат «Наполеон» з куркою
(покроковий рецепт з фото)
Листковий салат «Наполеон» з копченою куркою по своєму приготуванню і виглядом схожий на легендарний торт «Наполеон», і незважаючи на калорійність інгредієнтів, виходить дуже врівноваженим.
Для цього салат нам спочатку потрібно приготувати тісто:
1. Борошно просіяти, додати пекарський порошок, олія, сметану, яйце, сіль і замісити гладке тісто. Покласти на годину холодильник.
2.Тісто розділити на кілька частин, розкачати кожну в тонкий коло і обсмажити на сковороді з антипригарним покриттям з двох сторін (попередньо наколоти коржі, щоб не пузир).
3. Можна випікати в духовці, але на сковороді виходить набагато швидше.
Наші коржі готові, тепер приступимо до начинки:
1. Підготовлену курячу печінку обсмажити на оливковій олії разом з цибулею і натертою морквою, посолити і поперчити за смаком. Охолодити і подрібнити в блендері.
2. Курячі грудки, огірок і чорнослив нарізати тонкою соломкою, заправити майонезом і перемішати.
3.Горіхи підсушити на сухій сковороді і злегка подрібнити.
Збираємо торт:
1. На нижній корж викладаємо печінковий паштет, накриваємо іншим коржем, кладемо салат з курячої грудки, огірка і чорносливу і т.Д. Чергуючи начинку, робимо стільки шарів, скільки вважаємо за потрібне.
2. Готовий закусочний торт "наполеон" треба залишити в холодильнику на кілька годин.
- Борошно - 250 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Крем - 4 Ст. Ложки
- Яйце - 1 штука
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Куряча печінка - 300 грам
- Цибулина - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложок
- Копчена грудка куряча - 2 штуки
- Огірок - 1 штука
- Чорнослив - 0, 5 склянки
- Грецькі горіхи - 10 штук
- Майонез легкий - 4 Ст. Ложки
- Сіль, перець - За смаком
1. Борошно просіяти, додати пекарський порошок, олія, сметану, яйце, сіль і замісити гладке тісто. Покласти на годину холодильник.
2.Тісто розділити на кілька частин, розкачати кожну в тонкий коло і обсмажити на сковороді з антипригарним покриттям з двох сторін (попередньо наколоти коржі, щоб не пузир).
3. Можна випікати в духовці, але на сковороді виходить набагато швидше.
Наші коржі готові, тепер приступимо до начинки:
1. Підготовлену курячу печінку обсмажити на оливковій олії разом з цибулею і натертою морквою, посолити і поперчити за смаком. Охолодити і подрібнити в блендері.
2. Курячі грудки, огірок і чорнослив нарізати тонкою соломкою, заправити майонезом і перемішати.
3.Горіхи підсушити на сухій сковороді і злегка подрібнити.
Збираємо торт:
1. На нижній корж викладаємо печінковий паштет, накриваємо іншим коржем, кладемо салат з курячої грудки, огірка і чорносливу і т.Д. Чергуючи начинку, робимо стільки шарів, скільки вважаємо за потрібне.
2. Готовий закусочний торт "наполеон" треба залишити в холодильнику на кілька годин.