Салат на зиму з кабачків
(покроковий рецепт з фото)
Літній і осінній час багаті на збір врожаю. Природно, що з'їсти всі овочі і фрукти не виходить відразу, та й морозилку я зазвичай забиваю повністю. Тому із залишків готую смачні заготовки.
Але не всякі з них любить моя сім'я. Є ті, які точно входять в найкращі. Наприклад, мій наступний рецепт став таким. І тепер я вам теж можу розповісти, як приготувати салат на зиму з кабачків і перців. Він ідеально підійде під гаряченького смажену картоплю з куркою або котлетами.
- Кабачок - 3 кілограма
- Болгарський перець - 1 кілограм
- Помідор - 1 кілограм
- Ріпчаста цибуля - 0, 5 кілограма
- Рослинна олія - 200 мілілітрів
- Цукор - 200 грам
- Сіль - 80 грам
- Оцет 9% - 100 мілілітрів
Кабачок чистий, а потім наріжте кубиками 2х2 см.
Лук наріжте тонкими півкільцями.
Перець наріжте невеликий соломкою.
Помідори без шкіри подрібніть в блендері. Змішайте їх з перцем, цибулею і кабачками.
Поставте овочі на вогонь. Гасіть їх протягом 30 хвилин на слабкому вогні, додавши масло, сіль і цукор. Потім влийте оцет і готуйте ще 10 хвилин.
Розлийте салат з кабачками по стерилізованих банках, а потім закатати їх. Залиште заготовки, поки вони не охолонуть.