Салат на зиму з буряка
(покроковий рецепт з фото)
Цей смачний салат взимку можна використовувати як закуску, як ікру для бутербродів, як заправку для борщу. Не полінуйтеся восени приготувати цей смачний салат, особливо якщо у вас цей рік урожайний.
Якщо у вас в родині дуже люблять цей чудовий овоч, вам цей рецепт точно стане в нагоді. Адже цей салат з буряка ви можете використовувати не тільки як закуску, його можна додавати замість заправки для борщу або борщу, використовувати як додатковий інгредієнт для приготування інших салатів. Дуже смачна страва виходить, якщо в такий салат додавати оселедець. А як приготувати салат з буряка на зиму, я розповім вам в цьому рецепті.
- Буряк - 6 кілограм
- Перець болгарський - 1 кілограм
- Цибуля ріпчаста - 500 грам (очищеного)
- Оцет 9% - 250 мілілітрів
- Сіль - 3 Ст. Ложки
- Цукор - 2 склянки
- Вода - 1 Склянка
- Масло рослинне - 1 Склянка
В першу чергу зваримо буряк. Потім, коли вона охолоне, очистимо її.
Потім буряк натираємо на крупній тертці.
Перець очищаємо від серцевини з насінням.
Потім нарізаємо її дрібними кубиками.
Очищаємо ріпчасту цибулю.
І дрібно-дрібно кришимо. Можна подрібнити блендером, але не зовсім в кашу.
У велику каструлю наливаємо воду, додаємо сіль, цукор, рослинне масло і оцет. Коли маринад закипить, додаємо перець.
І відразу ж додаємо подрібнену цибулю.
Перемішуємо і варимо з моменту закипання 10 хвилин.
Додаємо буряк, перемішуємо. Варимо після закипання 15 хвилин.
Розкладаємо по простерилізувати банках і відразу ж закочує. Накриваємо ковдрою до повного охолодження.
А взимку насолоджуємося смачним салатом!