Салат Мавпочка з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6
Час приготування: 30 хв.
Зустрічаючи рік червоної вогняної мавпи, хочеться приготувати щось дуже оригінальне. Так вже прийнято, що до новорічного столу, по традиції, оформлення святкових салатів стало тематичним.
Опис приготування:
Приготуйте до новорічного столу дуже смачний і соковитий салат у формі Мавпочки. Він прикрасить ваш стіл, порадує діток і гостей. Символічно зустрічати рік мавпи з таким салатом.
- Буряк відварна - 1 штука (велика)
- Плавлений сир - 2 штуки
- Морква - 2 штуки
- Ізюм - 50 грам
- Майонез - За смаком
- Сіль, перець - За смаком
- Часник - 1 зубчик (можна і більше, орієнтуйтеся на свій смак)
Сиру моркву натріть на тертці.
До моркви додайте трохи майонезу, видавіть через прес часник. Додайте родзинки. Перемішайте. Сіль і перець додайте за смаком.
Отриману масу викладіть на плоске блюдо у вигляді голови мавпочки.
Змішайте натертий на тертці плавлений сир і трохи майонезу. Масу покладіть на шар моркви.
Відварну буряк натріть на тертці. Додайте трохи майонезу. Додайте сіль і перець. Перемішайте. Буряковий шар покладіть на сирний шар. Щоб вирівняти краї.
З двох круглих шматочків буряка зробіть вушка мавпочці.
Сиром висвітліть центр мордочки. Край позначте темними маслинами або чорносливом. Ротик я виклала калиною, але можна взяти червону смородину або з морквини (буряка) вирізати ротик.
Подайте салат до столу. Приємного апетиту і гарного свята!