Салат «мавпочка» листковий
(покроковий рецепт з фото)
Листкові салати давно зайняли своє місце на святковому столі і в серцях гурманів. Це дуже ситне блюдо сподобалося багатьом за вдало підібране змішання смаків і гарний зовнішній вигляд. Спробуйте!
Листкові салати, а особливо - порційні листкові салати, називають салат-торт. Тому що кожен шар видно, і як правило виглядають такі салати красиво і привабливо.
- Шинка - 200 грам
- Солоний огірок - 2 штуки
- Яйце відварне - 3 штуки
- Сир твердий - 100 грам
- Майонез - 100 грам

Шинку потрібно нарізати кубиками. Потім покладіть її на плоске блюдо у вигляді голови мавпочки.

Натріть на тертці солоний огірок. Викладіть його на шар з шинкою.

Натріть на тертці яйця. Змастіть огірковий шар майонезом. Викладіть на нього яйця. Розподіліть рівномірно. Натріть на тертці твердий сир. Яєчний шар змастіть майонезом, а зверху викладіть сирний шар.

З маслин створіть обриси мордочки мавпочки.