Салат листковий з печінкою
(покроковий рецепт з фото)
Такий салат найчастіше готую в холодну пору (взимку, ранньої осені), а влітку вважаю за краще легкі і низькокалорійні овочеві страви. Розповідаю рецепт, як приготувати салат листковий з печінкою.
Можна взяти будь-яку печінку, тільки якщо використовуєте яловичу або свинячу, то спочатку краще вимочити в молоці, щоб позбутися від неприємного запаху, а заодно зробити печінку ніжнішою. Цього разу у мене була куряча, яку відварюю або тушу.
- Куряча печінка - 300 грам
- Мал - 150 грам
- Яйця - 2 штуки
- Цибуля - 2 штуки
- Кріп - 1 пучок
- Майонез - За смаком
- Сіль, перець - За смаком
- Рослинна олія - За смаком
1
Печінка мою, потім відправляю її в киплячу воду і відварюю до готовності. Після цього дістаю печінку і остуджують, потім подрібнюю за допомогою великої терки.
2
Мал відварюю в підсоленій воді, потім відкидаю на друшляк, щоб стекла зайва рідина. Зелень мою і дрібно нарізаю.
3
Відварюю курячі яйця після закипання 7 хвилин, потім остуджують їх і подрібнюю на крупній тертці.
4
Цибуля очищаю і нарізаю кубиками або півкільцями. Обсмажую цибулю до золотистого кольору на рослинній олії, остуджують.
5
Збираю салат: укладаю подрібнену печінку, змащую її майонезом, потім - обсмажену цибулю, Мал (трохи солі) і знову майонез. Посипаю рубаним кропом і вареними яйцями, прикрашаю зеленню.