Салат «Квітка - семибарвиця»
(покроковий рецепт з фото)
Якщо вам подобається готувати не тільки смачні, але і оригінальні салатики, тоді це блюдо напевно вам сподобається. Просте і апетитне, воно чудово прикрасить ваш щоденний і навіть святковий стіл.
Існує досить багато різних варіантів, як приготувати салат "цветик-семицветик". Своя назва він одержав завдяки яскравим інгредієнтів, які використовуються в цій страві. Але при цьому ви завжди можете варіювати їх за смаком. Наприклад, картопля можна замінити консервованою кукурудзою, а також додати солодкі перці різних кольорів. Що стосується заправки, то традиційно беруть майонез. Але можна зробити соус на основі сметани з часником, буде теж класно.
- Буряк - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Картопля - 1-2 штук
- Огірок - 2 штуки
- Капуста - 1/4 штуки
- Цибулина - 1/2 штуки
- М'ясо - 350 грам
- Зелень - 1 пучок
- Сіль, перець - За смаком
- Майонез - За смаком
- Рослинна олія - За смаком (для смаження)
1. Ось з такого набору компонентів в даному випадку буде зібраний салат "цветик-семицветик".
2. Для початку очистіть і наріжте тонкими брусочками картопля. Можна використовувати терку.
3. Розігрійте рослинне масло. Викладіть картоплю і обсмажте до золотистої скоринки. Підсолити в процесі за смаком.
4. Готову картоплю викладіть на паперовий рушник, щоб прибрати надлишки масла.
5. Моркву очистіть і натріть на тертці. Її ми будемо використовувати в свіжому вигляді.
6. А ось буряк можна попередньо відварити. Або ж натріть її на тертці і відправте хвилини на 3 в мікрохвильовку.
7. Очистіть і наріжте дрібно цибулю. Вимийте, обсушити і подрібніть свіжу зелень. Найкраще використовувати 2-3 виду.
8. Нашинкуйтекапусту.
9. Що стосується м'ясної складової, то тут можливі найрізноманітніші варіанти, - ковбаса, відварне або смажене м'ясо і т.Д. В даному випадку це копчений курячий окорок. Наріжте його невеликими кубиками.
10. Наріжте брусочками або натріть на тертці огірок.
11. Тепер можна збирати салатик. Дуже зручно використовувати кільця, але якщо в господарстві немає, можна зробити з підручних засобів - фольги, наприклад.
12. Кожен інгредієнт викладайте окремо і доповніть перед подачею майонезом. Вже за столом салатик акуратно перемішайте. Смачного!