Салат «Fattuş» пітон
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 15 хв.
Вам доводилося вже куштувати страви ліванської кухні? Якщо ще не довелося, тоді пропоную повторити одне з них в домашніх умовах. Це дуже простий, швидкий і апетитний овочевий салат.
Опис приготування:
На мій погляд подібних рецептів в кулінарній скарбничці просто не може бути багато. Коли хочеться зробити щось апетитне, легке і смачне, тоді мій варіант, як приготувати салат"Фаттуш" пітон, стане відмінною ідеєю. Простий набір інгредієнтів, легка заправка і повітряна пита - чудовий варіант салату для всієї родини. Рекомендую на замітку всім і кожному!
- Огірок - 1 штука
- Помідор - 2 штуки
- Червона цибуля - 1 штука (невеликий)
- Листя салату - 1 пучок
- Буханець - 2 штуки
- Часник - 1 зубчик
- М'ята - 1 щіпка(+ зелень за смаком)
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Сік лимона - 2 Ст. Ложки
- Винний оцет - 1 Ст. Ложка
- Сумах - 1-2 чайних ложок
1. Процес приготування дійсно не займе у вас багато часу. Для початку вимийте помідори і наріжте, викладіть в салатник. Салат порвіть руками. Огірочки вимийте, обсушити, видаліть насіння, наріжте і додайте в салат.
2. Очистіть і наріжте тонким півкільцями червону цибулю. Подрібніть зелень за смаком. Піту відправте на 5 хвилин в розігріту духовку, щоб вона трохи підрум'яниться.
3. Очистіть часник і пропустіть через прес. Вичавіть сік лимона. З'єднайте часник, лимонний сік і оливкову олію. Додайте винний оцет і перемішайте. Вилийте заправку в салатник і акуратно все перемішайте.
4. Викладіть салат на тарілку для подачі, додайте сумах і скибочки піти. Смачного!