Fattuş
(покроковий рецепт з фото)
Любіть здійснювати кулінарні подорожі, не виходячи з будинку? Тоді обов'язково повторіть на своїй кухні цей класний варіант, як приготувати Фаттуш - салат, який є родзинкою кухні Лівану.
Ця страва являє собою асорті свіжих овочів з легкої заправкою і шматочками піти. У деяких варіантах коржик просто обсмажують на сковороді, як в даному випадку, в деяких запікається до сухариків. Основні овочі - помідори і редис або редька, а далі ви вже можете додавати все, що виявиться під рукою. І головне: обов'язково додавайте побільше свіжої зелені. Отже, покажу процес по кроках.
- Петрушка - 1 пучок
- Салат "романо" - 1/2 штуки
- Помідори - 2-4 штук
- Огірки - 1-2 штук
- Редис - 5-7 штук
- Солодкий перець - 1 штука
- Цибулина - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Рослинна олія - 4 Ст. Ложки
- Сік лимона - 4 Ст. Ложки
- Буханець - 1 штука
- Сіль і перець - За смаком
1. Вимийте і подрібніть петрушку.
2. Наріжте листя салату.
3. Помідори вимийте, обсушити, видаліть серцевину з насінням і наріжте.
4. Невеликими шматочками наріжте огірки.
5. Кубиками подрібніть цибулю.
6. Наріжте тоненько редис.
7. Очистіть і наріжте солодкий перець.
8. Всі овочі зберіть в глибокому салатнику. Додайте за смаком сіль і перець.
9. Пропустіть через прес часник, додайте масло і сік лимона, перемішайте.
10. Піту підсмажте на сковороді, змащеній маслом з двох сторін.