Салат «дружок»
(покроковий рецепт з фото)
Давайте "задобрим" салатом наступаючий рік, приготуємо його у вигляді собачки. Я уявила собі маленького біленького цуценя з руденька лапками і вушками. Дивіться, що у мене вийшло!
Час я вказала без урахування варіння курячого філе і яєць, зазвичай такі продукти відварюються заздалегідь, остуджуються. Для декору я фарбувала білок натуральним чорним чаєм, не використовуйте чай з ароматизаторами. Такий гарний і смачний салатик не залишиться без уваги на новорічному столі, ще б пак! Дивіться мій рецепт, там детально описано, як приготувати салат "дружок"!
- Куряче філе - 200 грам (відварне)
- Печериці - 200 грам
- Яйце - 5 штук (варене)
- Сир - 100 грам (твердий)
- Яблуко - 1 штука (велике)
- Майонез - За смаком
- Оливки чорні - 1, 5 штуки (без кісточок)
- Чорний чай - 1 Чайна ложка (з 100 мл води)
Підготуйте продукти. Відваріть куряче філе, яйця, остудіть. Фурункули 100 мл води, заваріть міцний чай.
Вимийте гриби, обсушити паперовим рушником і поріжте пластинками. Обсмажте гриби з дрібкою солі на рослинній олії до готовності.
Варене куряче філе дрібно поріжте.
Відокремте жовтки від білків. Білками будемо декорувати салат, а жовтки поріжте кубиками і додайте до філе. Туди ж - тертий сир.
Додайте терте (без шкірки) яблуко, смажені гриби, майонез. Сіль і інші спеції за бажанням. Перемішайте салат.
Салат повинен бути не сухим, але і майонезу не повинно бути багато, щоб ліпити собачку було зручно.
Четверту частину білка покладіть в піалу і залийте на 10-15 хвилин міцним чаєм (його потрібно відцідити від заварки). Чим міцніше буде чай, тим більш насиченим і темніше буде білок.
Викладайте на тарілочку салат, формуючи тулуб, лапки, мордочку собачки.
Білим білком прикрасьте тулуб, голову; коричневим білком - лапки, хвостик, вушка; маслинами зробіть носик і очі. Ось і готовий наш "дружок"! З наступаючим! !!