Салат «чоловічі сльози» з яловичиною
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 2
Час приготування: 1 г. 5 хв.
Перший раз цей салат я спробувала в гостях. Здавалося б не хитрий набір, але соковитий, без натяку на цибульний присмак, він мене підкорив. Салат став бажаним на святковому столі нашої сім'ї. Ділюся!
Опис приготування:
Щоб повністю позбавитися від цибульного присмаку, необхідно його витримати зазначений час в окропі і дати промаринуватися. Тому слідуючи рецептурі, смак салату вас порадує!
- Яловичина - 250 грам (відварна)
- Цибуля ріпчаста - 200 грам (червоний)
- Оцет бальзамічний - 1 чайних ложок
- Чорний перець - За смаком
- Сіль - За смаком
- Майонез - 50 грам
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Лук наріжте тонкою соломкою. Перекладіть в глибоку чашу.
Залийте цибулю крутим окропом, залиште на 5 хвилин. Після воду злийте і знову залийте окропом. Залиште ще на 5 хвилин.
Після закінчення часу злийте воду. Дайте добре стекти рідини. Перекладіть цибулю назад в чашу, додайте сіль, чорний перець і бальзамічний оцет. Перемішайте, залиште на 10 хвилин
Яловичину наріжте соломкою. Посоліть і додайте перець. Перемішайте.
Візьміть невеликий салатник. Викладіть дно нарізаною яловичиною. Змастіть 1 ç.l. Майонез.
Зверху викладіть мариновану цибулю, змастіть 0, 5 ç.l. Майонез.
Повторіть шари: яловичина, майонез, цибуля.
Верх оформите"сіточкою" з майонезу. Поставте на 30 хвилин в холодильник.
Салат готовий. Смачного!