Салат «чоловічі сльози» з яловичиною
(покроковий рецепт з фото)
Перший раз цей салат я спробувала в гостях. Здавалося б не хитрий набір, але соковитий, без натяку на цибульний присмак, він мене підкорив. Салат став бажаним на святковому столі нашої сім'ї. Ділюся!
Щоб повністю позбавитися від цибульного присмаку, необхідно його витримати зазначений час в окропі і дати промаринуватися. Тому слідуючи рецептурі, смак салату вас порадує!
- Яловичина - 250 грам (відварна)
- Цибуля ріпчаста - 200 грам (червоний)
- Оцет бальзамічний - 1 чайних ложок
- Чорний перець - За смаком
- Сіль - За смаком
- Майонез - 50 грам
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Лук наріжте тонкою соломкою. Перекладіть в глибоку чашу.
Залийте цибулю крутим окропом, залиште на 5 хвилин. Після воду злийте і знову залийте окропом. Залиште ще на 5 хвилин.
Після закінчення часу злийте воду. Дайте добре стекти рідини. Перекладіть цибулю назад в чашу, додайте сіль, чорний перець і бальзамічний оцет. Перемішайте, залиште на 10 хвилин
Яловичину наріжте соломкою. Посоліть і додайте перець. Перемішайте.
Візьміть невеликий салатник. Викладіть дно нарізаною яловичиною. Змастіть 1 ç.l. Майонез.
Зверху викладіть мариновану цибулю, змастіть 0, 5 ç.l. Майонез.
Повторіть шари: яловичина, майонез, цибуля.
Верх оформите "сіточкою" з майонезу. Поставте на 30 хвилин в холодильник.
Салат готовий. Смачного!