Салат «Цезар» з перцем
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 3
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Простий рецепт салату"Цезар" з перцем допоможе вам надати добре знайомому блюду зовсім новий, оригінальний смак. При цьому - ніяких додаткових калорій, що не може не порадувати дам.
Опис приготування:
Ну до чого ж вдала варіація на тему"Цезаря" , Чи не справедливість? .. Саме такою легкою ненав'язливою солодощі, яка б оттенила пікантний смак пармезану, мені завжди не вистачало в класичній версії цього салату. Тому, одного разу скориставшись рецептом приготування салату"Цезар" з перцем, я повертаюся до нього знову і знову.
До речі, зазначеними в списку інгредієнтів помідорами далеко не обмежується список продуктів, якими можна доповнити цей салат - наприклад, жменю оливок і трохи сиру будуть тут цілком доречні! І нехай в результаті вийде щось середнє між"Цезарем" і грецьким салатом, головне - щоб було смачно і на душі приємно.
- Салат листовий - 100 грам
- Перець солодкий - 2 штуки (краще різнобарвний)
- Пармезан - 50 грам
- Кнопка - 0, 5 штуки
- Масло оливкове - 2/3 склянки
- Лимон - 0, 5 штуки
- Яйця - 2 штуки
- Гірчичний - 1 Чайна ложка
- Часник - 1 зубчик
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Помідори - 2-3 штук (опціонально)
В першу чергу потрібно приготувати крутони - вони повинні як слід охолонути, щоб салатні листя не"зварилися" . Для цього зріжемо кірку з батона, і розчавити, якщо він м'який, порвемо руками на невеликі шматочки. Вчорашній батон, звичайно, простіше нарізати. Укладемо шматочки хліба на деко, Збризніть маслом і запекти до золотистого кольору в духовці.
Видавимо сік з лимона.
Відділимо жовтки від білків. Якщо ви не впевнені в безпеці яєць, прогрійте жовтки на водяній бані або скористайтеся перепелиними яйцями.
Часник почистити і розітріть в ступці з сіллю і перцем. Збиваючи соус віночком або міксером на низькій швидкості, додамо гірчицю, лимонний сік і яйця. Продовжуючи збивати, поступово введемо в соус масло.
Перець вимиємо, очистимо від насіння і нарізаємо кубиками.
Салат теж добре промиємо, обсушити (це обов'язково! ) і нарвемо руками.
Поллємо салатні листя соусом і обережно перемішати.
Викладемо на салат крутон і шматочки перцю. Поллємо соусом і посипаємо тертим пармезаном. При жалення прикрасимо часточками помідорів. Салат готовий - смачного!