Салат «Цезар» з креветками
(покроковий рецепт з фото)
Салат "цезар" з креветками - вельми незвичайна закуска, яка відрізняється своїм прекрасним смаком. Такий салат підійде не тільки для перекусу, але і для святкового або романтичного столу.
Всі інгредієнти даного салату прекрасно поєднуються і доповнюють один одного, тому салат виходить відмінним. Не будемо тягнути з цим цих ласощів і приступимо до приготування прямо зараз! хай щастить!
- Креветки - 500 грам
- Листя салату - 1 пучок
- Часточка лимона - 2 штуки
- Часник - 2 зубчики
- Білий хліб - 1 скибочку
- Перепелині яйця - 6 штук
- Помідори черрі - 3 штуки
- Сир пармезан - 100 грам
- Майонез - 200 грам
- Рослинна олія - - За смаком (для приготування креветок)
- Сіль, перець - - За смаком
Яйця викладаємо в невелику каструлю, заливаємо водою і ставимо відварюватися до крутого стану.
Креветки чистимо і гарненько промиваємо під прохолодною водою.
На плиті розігріваємо сковороду з маслом. У розігріте масло викладаємо креветки і обсмажуємо їх до готовності. Після обсмажування креветки викладаємо на паперову серветку, щоб скло зайве масло.
Очищаємо часник і нарізаємо його тонкими пластинками або пропускаємо через прес.
Креветки викладаємо в миску і поливаємо соусом з лимонного соку (з часточок, у мене покупної 100% сік лимона) і часнику. Також приправляем сіллю і перцем. Після ріжемо кілька листя салату на довгі шматочки і викладаємо в миску до креветок.
Нарізаємо помідори черрі і очищені яйця на невеликі скибочки і викладаємо в миску до креветок.
Хліб нарізаємо невеликими кубиками. Просушуємо їх в духовці або обсмажуємо на сковороді на невеликій кількості олії. Після відправляємо до салату.
Натираємо сир і викладаємо в миску до салату. Все заправляємо майонезом і добре перемішуємо.
На плоску тарілку викладаємо кілька листя салату, на нього викладаємо салат і прикрашаємо за смаком (можна половинками яйця, помідори черрі, креветками, сухариками).