Салат «Цезар» листковий
(покроковий рецепт з фото)
Традиційне приготування цієї страви передбачає перемішування всіх інгредієнтів в салатник, але я хочу розповісти вам, як приготувати салат "цезар" листковий - дуже красиве і святкове блюдо!
Навіщо потрібен рецепт приготування листкового салату "цезар", начебто і класична його "перемішана" версія всіх влаштовує? Ну не знаю, мені завжди подобалося експериментувати з їжею. Та й чому б ні? листковий салат, на думку багатьох, виглядає набагато більш "цивільно" і краще підходить для святкового столу. Це, звичайно, питання спірне, але все-таки простий рецепт салату "цезар" шарами теж має право на існування.
Як шарів можна використовувати не тільки основні інгредієнти - сухарики, салатні листя і пармезан - але і додаткові. Які - справа смаку! На фото ви бачите салат з креветками, але їх сміливо можна замінити на обсмажене або відварене куряче філе, шинку, болгарський перець, огірки - словом, то, що вам ближче.
- Салат листовий - 100 грам
- Пармезан - 50 грам
- Кнопка - 0, 5 штуки
- Яйця - 2 штуки (для соусу - можна використовувати відварені яйця і в якості одного з інгредієнтів)
- Лимон - 0, 5 штуки
- Масло оливкове - 2/3 склянки
- Часник - 1 зубчик
- Гірчиця солодка - 1 Чайна ложка
- Цукор - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Інші інгредієнти - За смаком (куряче м'ясо, шинка. Креветки і т.Д. )