Рецепт Салат «Цезар» листковий фото

Салат «Цезар» листковий
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Овочі , Молочні продукти , Зелень , Листя салату
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл , Романтична вечеря , Святковий обід
Салати , Салат Цезар
Кількість порцій: 3
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Традиційне приготування цієї страви передбачає перемішування всіх інгредієнтів в салатник, але я хочу розповісти вам, як приготувати салат"Цезар" листковий - дуже красиве і святкове блюдо!

Опис приготування:

Навіщо потрібен рецепт приготування листкового салату"Цезар" , начебто і класична його"перемішана" версія всіх влаштовує? Ну не знаю, мені завжди подобалося експериментувати з їжею. Та й чому б ні? листковий салат, на думку багатьох, виглядає набагато більш"цивільно" і краще підходить для святкового столу. Це, звичайно, питання спірне, але все-таки простий рецепт салату"Цезар" шарами теж має право на існування.

Як шарів можна використовувати не тільки основні інгредієнти - сухарики, салатні листя і пармезан - але і додаткові. Які - справа смаку! На фото ви бачите салат з креветками, але їх сміливо можна замінити на обсмажене або відварене куряче філе, шинку, болгарський перець, огірки - словом, то, що вам ближче.

  • Салат листовий - 100 грам
  • Пармезан - 50 грам
  • Кнопка - 0, 5 штуки
  • Яйця - 2 штуки (для соусу - можна використовувати відварені яйця і в якості одного з інгредієнтів)
  • Лимон - 0, 5 штуки
  • Масло оливкове - 2/3 склянки
  • Часник - 1 зубчик
  • Гірчиця солодка - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 0, 5 чайних ложки
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Інші інгредієнти - За смаком (куряче м'ясо, шинка. Креветки і т.Д. )
салат
З батона зрізати скоринку.
салат
М'якуш нарізати кубиками приблизно 1х1 сантиметр, викласти на деко, скропити олією і запекти в духовці до рум'яної.
салат
Видавити сік лимона.
салат
Білки відокремити від жовтків.
салат
Часник розтерти з сіллю і перцем. Додати гірчицю, яєчні жовтки, цукор і лимонний сік, збити. Не припиняючи збивати, поступово - спочатку по краплі, потім тонкою цівкою - ввести масло. Повинен вийти соус, за консистенцією нагадує рідку сметану.
салат
Пармезан натерти на тертці.
салат
Листя салат вимити, обсушити і викласти на блюдо. Рівномірно полити соусом.
салат
На салатні листя викласти куряче м'ясо, креветки і т.Д. Теж полити соусом. Зверху розподілити сухарики, скропити їх соусом. Останній шар - тертий пармезан, який потрібно полити залишками соусу. Салат потрібно подавати відразу, поки сухарики НЕ розмокнули. Смачного!

Схожі рецепти