Рецепт Салат «Цезар» листковий фото

Салат «Цезар» листковий
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Овочі, Молочні продукти, Зелень, Листя салату
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл, Романтична вечеря, Святковий обід
Салати, Салат Цезар

Традиційне приготування цієї страви передбачає перемішування всіх інгредієнтів в салатник, але я хочу розповісти вам, як приготувати салат "цезар" листковий - дуже красиве і святкове блюдо!

Навіщо потрібен рецепт приготування листкового салату "цезар", начебто і класична його "перемішана" версія всіх влаштовує? Ну не знаю, мені завжди подобалося експериментувати з їжею. Та й чому б ні? листковий салат, на думку багатьох, виглядає набагато більш "цивільно" і краще підходить для святкового столу. Це, звичайно, питання спірне, але все-таки простий рецепт салату "цезар" шарами теж має право на існування.

Як шарів можна використовувати не тільки основні інгредієнти - сухарики, салатні листя і пармезан - але і додаткові. Які - справа смаку! На фото ви бачите салат з креветками, але їх сміливо можна замінити на обсмажене або відварене куряче філе, шинку, болгарський перець, огірки - словом, то, що вам ближче.

  • Салат листовий - 100 грам
  • Пармезан - 50 грам
  • Кнопка - 0, 5 штуки
  • Яйця - 2 штуки (для соусу - можна використовувати відварені яйця і в якості одного з інгредієнтів)
  • Лимон - 0, 5 штуки
  • Масло оливкове - 2/3 склянки
  • Часник - 1 зубчик
  • Гірчиця солодка - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 0, 5 чайних ложки
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Інші інгредієнти - За смаком (куряче м'ясо, шинка. Креветки і т.Д. )
салат
З батона зрізати скоринку.
салат
М'якуш нарізати кубиками приблизно 1х1 сантиметр, викласти на деко, скропити олією і запекти в духовці до рум'яної.
салат
Видавити сік лимона.
салат
Білки відокремити від жовтків.
салат
Часник розтерти з сіллю і перцем. Додати гірчицю, яєчні жовтки, цукор і лимонний сік, збити. Не припиняючи збивати, поступово - спочатку по краплі, потім тонкою цівкою - ввести масло. Повинен вийти соус, за консистенцією нагадує рідку сметану.
салат
Пармезан натерти на тертці.
салат
Листя салат вимити, обсушити і викласти на блюдо. Рівномірно полити соусом.
салат
На салатні листя викласти куряче м'ясо, креветки і т.Д. Теж полити соусом. Зверху розподілити сухарики, скропити їх соусом. Останній шар - тертий пармезан, який потрібно полити залишками соусу. Салат потрібно подавати відразу, поки сухарики НЕ розмокнули. Смачного!

Схожі рецепти