Салат «Цезар» легкий
(покроковий рецепт з фото)
Цей салат вже давно став улюбленцем багатьох. Так чому б не приготувати його самостійно? Пропоную Вашій увазі варіант, як приготувати салат "цезар" легкий і швидкий в домашніх умовах.
Хочу звернути вашу увагу на те, що мінімальний набір інгредієнтів для "цезаря" - це курка, салат, сухарики та заправка. А далі ви можете доповнити його відварною яйцем, помідорами, сиром і т.Д. Це чудовий варіант ресторанного страви, яке без зусиль можна повторити на своїй кухні. До того ж, вам не буде потрібно на це багато часу.
- Часник - 2 зубчики
- Лимон - 2 штуки
- Гірчичний - 2 чайних ложки
- Анчоуси подрібнені - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Перець - 1 Чайна ложка
- Жовток - 1 штука
- Оливкова олія - 150 мілілітрів
- Куряче філе - 600 грам
- Салат Айсберг або Ромен - За смаком
- Пармезан - За смаком
- Хліб - 5-6 скибочок
1. Головний компонент страви, без якого неможливо уявити собі "цезар", це оригінальна заправка. Зробити її насправді зовсім нескладно. У глибоку миску надішліть жовток (якщо не впевнені в якості яєць, то краще використовувати відвареної), подрібнений часник, лимонного соку, гірчицю, подрібнені анчоуси (або пасту), сіль, перець.
2. Збийте все до однорідності і тонкою цівкою введіть оливкова олія, продовжуючи збивати.
3. От і все, заправка готова. Відкладіть половину і приберіть в холодильник.
4. Куряче філе вимийте, обсушити і залийте другою половиною заправки. Залиште на пару хвилин, поки розігріваєте на сковороді рослинне масло. Філе можна також запекти в духовці або посмажити на грилі, наприклад.
5. Наріжте дрібними кубиками хліб. Посоліть і при бажанні поперчіть трохи. Додайте пару ложок оливкової олії і перемішайте.
6. Сухарики можна підсушити на сковороді, постійно помішуючи, або в духовці.
7. Готову курочку перекладіть на тарілку.
8. Вимийте і висушіть салат. Можна нарізати його кубиками або залишити ось такими великими листами. Якщо є бажання, можете злегка обсмажити листя на грилі.
9. Ось всі інгредієнти салату готові, тепер можна приступати до складання і подачі.