Салат «Буряк з горіхами»
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 3-5
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Салатом з відвареної буряків з горіхами нашої людини не здивувати - за радянських часів рідкісне застілля обходилося без цього дійсно смачного салату. Я пропоную вам трохи змінити класичний рецепт салату «Буряк з горіхами» - вийде нове, несподіване і дуже смачна страва. Ну як, до експериментів готові? ;)
Опис приготування:
Буряк прекрасно поєднується з різноманітними горіхами, яких зараз на прилавках магазинів є безліч. Так навіщо обмежуватися тільки волоськими? Колись, дійсно, інших було не дістати, але сьогодні можна приготувати смачний салат з буряка, наприклад, з fistashkami. Ото ж бо гості здивуються!
- Буряк - 2 штуки
- Козиний сир - 100 грам
- Fistashki - 0, 5 склянки
- Сік лимонний - 1 Ст. Ложка
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
- Перець духмяний мелений - За смаком
Буряк миємо й чистимо щіточкою. «Хвостики" не зрізаємо - якщо це зробити, велика частина вітамінів при варінні піде в воду, а нам це зовсім не потрібно.
Відрізаємо бадилля, загортаємо буряк у фольгу і запікаємо в духовці до готовності (перевіряємо, встромляючи гострий ніж - якщо входить легко, значить буряк готова). Можна буряк, звичайно, по-старому відварити, але тоді вона буде «мокра» і не така ароматна.
Поки запікається буряк, подрібнюємо фісташки ножем або в ступці. Можна скористатися готовими фісташковими пластівцями.
Готову буряк охолоджуємо і очищаємо від шкірки.
Ріжемо - тонкими скибочками або нарочито недбалими часточками, як більше подобається.
А ось козячий сир бажано порізати як можна тонше - майже прозорими пелюстками, щоб він танув у роті. Хоча чоловікам, як показує практика, більше подобаються шматочки поувесістей; )
Буряк викладаємо на блюдо, скроплюємо оливковою олією і лимонним соком, присипаємо сіллю і перцем. Поверх укладаємо скибочки сиру і посипаємо все це чудо фісташками.