Рулет з оселедця
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 1
Час приготування: 3 г. 0 хв.
Шукайте варіант святкових, але недорогих закусок? Тоді пропоную вам рецепт приготування рулету з оселедця - дивно смачного, оригінального і зовсім нескладного.
Опис приготування:
Приготувати рулет з оселедця в домашніх умовах можна з абсолютно будь-якою начинкою. Відмінним варіантом стануть відварені овочі, які зроблять закуску не тільки красивою, але і більш ситної.
- Оселедець - 1 штука
- Вершковий сир - 100-150 грам
- Оливки - 6-8 штук
- Зелень - 1 щіпка
1. Для початку необхідно очистити оселедець і видалити всі кісточки, щоб вийшло чисте філе. Викласти невеликий шматочок харчової плівки на стіл і зверху розкласти дві половинки філе так, щоб вони злегка знаходили один на одного.
2. Щоб рулет з оселедця в домашніх умовах був рівним, необхідно надати форму філе. Для цього накрити його ще одним шматочком харчової плівки і молоточком злегка відбити філе, прибравши потовщення. Важливо не пошкодити оселедець, а лише зробити її рівною.
3. Якщо оселедець малосоленая, філе можна злегка підсолити.
4. Тонким шаром розподілити по всій поверхні філе вершковий сир. Також можна використовувати тертий плавлений сирок. Його можна злегка поперчити або додати сушених трав за смаком.
5. Існує безліч варіантів, як зробити рулет з оселедця. В даному випадку начинка досить проста - подрібнена зелень і дрібно нарізані оливки.
6. За допомогою вільного шматочка харчової плівки на краю загорнути рулет, щільно притискаючи. Потім його можна додатково звернути в лист харчової плівки, щоб рулет добре тримав форму. Відправити його в холодильник на 1-1.5 годину, а потім ще на 15-20 хвилин в морозилку перед подачею.
7. Готовий рулет акуратно розгорнути і нарізати порційними шматочками.
8. Подавати його можна на шматочку хліба, попередньо підсушеного на сковороді або в духовці. При бажанні можна натерти греночкі часником для аромату.
9. Викласти рулет на скибочку хліба і прикрасити зеленню, помідором або перцем, наприклад. Ось і весь простий рецепт рулету з оселедця.