Розкладає сулугуні
(покроковий рецепт з фото)
Квар з сулугуні - це національне грузинське блюдо. Воно дуже схоже на всім нам відомі і рідні вареники, тільки ці будуть з сиром. Обов'язково спробуйте приготувати таку смакоту!
Зробив, як приготувати квар з сулугуні? Якщо ні, тоді прочитати про це блюдо ви зможете вже зараз, в цьому рецепті. Це свого роду вареники, їх можна заготовлювати про запас, вони прекрасно зберігаються в холодильнику.
- Борошно пшеничне - 3 склянки
- Вода - 1 Склянка
- Яйце - 2 штуки
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Сир сулугуні - 350 грам
Всі інгредієнти, крім сиру сулугуні, змішайте у великій мисці, замісіть тісто. Коли воно стане щільним, перекладіть шматок на робочу поверхню і вимішуйте його з борошном.
Розділіть тісто на рівні шматочки, кожен розкачайте за допомогою качалки в невелику тонкий корж.
Сур сулугуні натріть на тертці. Пам'ятайте, що він досить солоний, тому не пересолити тісто. А в процесі варіння вареники солити і зовсім не потрібно.
Покладіть в центр кожного шматочка тіста ложку тертого сулугуні, дуже ретельно защипніть краю. Інакше сир витече, коли вареники будуть кипіти.