Рогалики з сирного тесту
(покроковий рецепт з фото)
Рогалики моя бабуся зазвичай готувала з дріжджового тіста. Випадково зустрівся мені рецепт рогаликів з сирного тесту, і так він мені сподобався! Рогалики виходять дуже ніжними.
Вам нема чого подати до чаю? Спечіть такі рогалики разом зі мною! Рецепт дуже простий, а результат потішить і вас, і ваших домашніх. Перед подачею посипте рогалики цукровою пудрою. Від цього вони будуть виглядати ще ефектніше.
- Цукор - 1 Склянка
- Сир - 400 грам
- Жовток для змащення - 1 штука
- Білок для тесту - 1 штука
- Борошно пшеничне - 2 склянки
- Вершкове масло - 70-100 грам
- Абрикосове варення - 5 Ст. Ложок
Для приготування рогаликів з сирного тесту нам необхідно сир помістити в миску. Сир беріть сухішою, але жирний.
До сиру додайте яєчний білок, цукор, щіпку солі. Перемішайте. Розтопити вершкове масло, додайте його до сиру.
Просійте борошно, замісіть тісто. Воно повинно вийти тугим, але еластичним. Тісто не повинно розсипатися. Якщо розсипається, значить ви додали занадто багато борошна. Вимішайте тісто, зберіть його в кому. Помістіть в пакет і покладіть в морозилку на 30 хвилин.
Розділити тісто 4 частини. З кожної частини скачайте кульку.
З тіста розкачати коло (стіл присипати борошном, щоб коло добре відходив). Obrezhyte кінець.
Наріжте коло на сектори.
На край сектора викладіть ложку варення, скрутіть тісто в рулетик (від широкого краю - до вузького).
Рогалики укладіть на деко з пергаментом для випічки. Змастіть їх збитим жовтком.
Випікайте в розігрітій духовці при 180 градусах близько 25 хвилин.