Рецепт Рогалики з шоколадною начинкою фото

Рогалики з шоколадною начинкою
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Тісто, Шоколад
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На полуденок, На сніданок
Випічка, Солодке, Рогалики

Вам більше не доведеться шукати рецепт смачних рогаликів, адже тут ви дізнаєтеся, як приготувати здобні рогалики з шоколадною начинкою. Така випічка відмінно підходить до чаю, кави або до склянки молока.

Рогалики можна приготувати і без начинки, але набагато смачніше ця випічка буде з шоколадом або ягодами всередині. В даному рецепті пропонується приготувати здобні рогалики з шоколадом - він розтікається, якщо подавати рогалики гарячими. Така випічка виходить не тільки смачна, але і корисна, так як в основі тесту лежить пшеничне опара. Шоколад вибирайте на свій смак - можна брати як чорну, так і молочну плитку.

  • Біла пшеничне борошно - 600 грам(120 грам в закваску, 480 грам в тісто)
  • Вода кімнатної температури - 278 грам(120 грам в закваску, 158 грам в тісто)
  • Опара - 240 грам
  • Розм'якшене вершкове масло - 30 грам
  • Шоколад - 100 грам
  • Пшеничний стартер - 1-2 Ст. Ложок
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 1/2 чайних ложки
  • Яйце - 1 штука
рогалики з шоколадною начинкою - фото крок 1
Приготуйте опару. Стартер розведіть водою кімнатної температури і добре перемішайте. Додайте просіяне борошно і перемішайте. Суміш накрийте плівкою і залиште на 8 годин при кімнатній температурі.
рогалики з шоколадною начинкою - фото крок 2
Викладіть опару в миску тістоміса, додайте воду кімнатної температури, тепле розтоплене вершкове масло, яйце, цукор і сіль. Додайте просіяне борошно і вимісити тісто в тістомісильн 5 хвилин на другій швидкості.
рогалики з шоколадною начинкою - фото крок 3
Округлите тісто, перекладіть в змащену олією миску. Накрийте тісто і залиште при кімнатній температурі на 3-4 годину. Викладіть тісто на робочу поверхню, присипану борошном, переверніть і округлятимете.
рогалики з шоколадною начинкою - фото крок 4
Накрийте тісто мискою і залиште на 15 хвилин. Розділити тісто на три частини, кожну скачайте в кулю і розкачати в тонкий корж. Розріжте тісто на 8 однакових прямокутників.
рогалики з шоколадною начинкою - фото крок 5
На підставу одержані трикутників викладіть шматочки шоколаду і скрутіть рулетом. Надайте рогалики форму підкови. Викладіть рогалики на деко, покритий пергаментом і накрийте харчовою плівкою.
рогалики з шоколадною начинкою - фото крок 6
Залиште рогалики при кімнатній температурі на 60 хвилин. Змастіть тісто збовтаним з водою яйцем і відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 20-25 хвилин. Остудіть рогалики на деку. Смачного!

Схожі рецепти