Рогалики з шоколадною начинкою
(покроковий рецепт з фото)
Вам більше не доведеться шукати рецепт смачних рогаликів, адже тут ви дізнаєтеся, як приготувати здобні рогалики з шоколадною начинкою. Така випічка відмінно підходить до чаю, кави або до склянки молока.
Рогалики можна приготувати і без начинки, але набагато смачніше ця випічка буде з шоколадом або ягодами всередині. В даному рецепті пропонується приготувати здобні рогалики з шоколадом - він розтікається, якщо подавати рогалики гарячими. Така випічка виходить не тільки смачна, але і корисна, так як в основі тесту лежить пшеничне опара. Шоколад вибирайте на свій смак - можна брати як чорну, так і молочну плитку.
- Біла пшеничне борошно - 600 грам(120 грам в закваску, 480 грам в тісто)
- Вода кімнатної температури - 278 грам(120 грам в закваску, 158 грам в тісто)
- Опара - 240 грам
- Розм'якшене вершкове масло - 30 грам
- Шоколад - 100 грам
- Пшеничний стартер - 1-2 Ст. Ложок
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Яйце - 1 штука
Приготуйте опару. Стартер розведіть водою кімнатної температури і добре перемішайте. Додайте просіяне борошно і перемішайте. Суміш накрийте плівкою і залиште на 8 годин при кімнатній температурі.
Викладіть опару в миску тістоміса, додайте воду кімнатної температури, тепле розтоплене вершкове масло, яйце, цукор і сіль. Додайте просіяне борошно і вимісити тісто в тістомісильн 5 хвилин на другій швидкості.
Округлите тісто, перекладіть в змащену олією миску. Накрийте тісто і залиште при кімнатній температурі на 3-4 годину. Викладіть тісто на робочу поверхню, присипану борошном, переверніть і округлятимете.
Накрийте тісто мискою і залиште на 15 хвилин. Розділити тісто на три частини, кожну скачайте в кулю і розкачати в тонкий корж. Розріжте тісто на 8 однакових прямокутників.
На підставу одержані трикутників викладіть шматочки шоколаду і скрутіть рулетом. Надайте рогалики форму підкови. Викладіть рогалики на деко, покритий пергаментом і накрийте харчовою плівкою.
Залиште рогалики при кімнатній температурі на 60 хвилин. Змастіть тісто збовтаним з водою яйцем і відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 20-25 хвилин. Остудіть рогалики на деку. Смачного!