Різотто з маскарпоне
(покроковий рецепт з фото)
Різотто з маскарпоне - дуже смачне італійське блюдо з рису арборіо. Інгредієнти досить прості. Процес приготування теж - чому б не приготувати?
Різотто - традиційне зимове італійська страва. Влітку його чомусь готують досить рідко, а ось взимку це гаряче і ситне блюдо - саме те, щоб протистояти незлим італійським холодів. В даному випадку, ми приготуємо за класичним рецептом різотто з маскарпоне - одну з численних різновидів цієї страви.
- Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
- Цибуля (дрібно нарізаний) - 1 Склянка
- Luk-salotų (дрібно нарізаний) - 2 Ст. Ложки
- Вино біле сухе - 1/2 склянки
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Маскарпоне - 250 грам
- Твредий сир - 100 грам
У жаровні розігріваємо оливкове масло, кидаємо в нього дрібно нарізану цибулю (ріпчаста і шалот).
Обсмажуємо до прозорості лука, після чого додаємо в жаровню рис.
Перемішуємо і смажимо близько 2 хвилин.
Вливаємо вино, випаровуємо його практично повністю.
Коли вино випарується майже повністю, додаємо в жаровню ополоник бульйону.
Коли бульйон випарується майже повністю, додаємо ще ополоник бульйону.
Повторюємо процедуру до тих пір, поки рис не буде готовий. Підливати бульйон потрібно по чуть-чуть, після того, як Polovnik, якщо налити його весь відразу - нічого не вийде. Готовність рису визначаємо дідівським методом - пробуємо на смак.
Коли рис буде готовий, додаємо в жаровню сир маскарпоне. Продовжуємо готувати на середньому вогні, перемішуємо - вже через 1-2 хвилини маскарпоне розтане.
Коли маскарпоне розплавиться і змішається з рисом, додаємо в жаровню крупно тертий сир і сіль. Перемішуємо, готуємо хвилину - і знімаємо з вогню.
Оскільки є різотто з маскарпоне без нічого - досить нудно, як гарнір я обжарила спаржу.
Подаємо різотто з обсмаженої спаржею. Приємного!