Рецепт Різотто з маскарпоне фото

Різотто з маскарпоне
(покроковий рецепт з фото)

Італійська кухня
Молочні продукти , Сир , Крупи , Мал , Маскарпоне
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Різотто
Кількість порцій: 4
Час приготування: 30 хв.

Різотто з маскарпоне - дуже смачне італійське блюдо з рису арборіо. Інгредієнти досить прості. Процес приготування теж - чому б не приготувати?

Опис приготування:

Різотто - традиційне зимове італійська страва. Влітку його чомусь готують досить рідко, а ось взимку це гаряче і ситне блюдо - саме те, щоб протистояти незлим італійським холодів. В даному випадку, ми приготуємо за класичним рецептом різотто з маскарпоне - одну з численних різновидів цієї страви.

  • Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
  • Цибуля (дрібно нарізаний) - 1 Склянка
  • Luk-salotų (дрібно нарізаний) - 2 Ст. Ложки
  • Вино біле сухе - 1/2 склянки
  • Сіль - 1/2 чайних ложки
  • Маскарпоне - 250 грам
  • Твредий сир - 100 грам
різотто з маскарпоне - фото крок 1
У жаровні розігріваємо оливкове масло, кидаємо в нього дрібно нарізану цибулю (ріпчаста і шалот).
різотто з маскарпоне - фото крок 2
Обсмажуємо до прозорості лука, після чого додаємо в жаровню рис.
різотто з маскарпоне - фото крок 3
Перемішуємо і смажимо близько 2 хвилин.
різотто з маскарпоне - фото крок 4
Вливаємо вино, випаровуємо його практично повністю.
різотто з маскарпоне - фото крок 5
Коли вино випарується майже повністю, додаємо в жаровню ополоник бульйону.
різотто з маскарпоне - фото крок 6
Коли бульйон випарується майже повністю, додаємо ще ополоник бульйону.
різотто з маскарпоне - фото крок 7
Повторюємо процедуру до тих пір, поки рис не буде готовий. Підливати бульйон потрібно по чуть-чуть, після того, як Polovnik, якщо налити його весь відразу - нічого не вийде. Готовність рису визначаємо дідівським методом - пробуємо на смак.
різотто з маскарпоне - фото крок 8
Коли рис буде готовий, додаємо в жаровню сир маскарпоне. Продовжуємо готувати на середньому вогні, перемішуємо - вже через 1-2 хвилини маскарпоне розтане.
різотто з маскарпоне - фото крок 9
Коли маскарпоне розплавиться і змішається з рисом, додаємо в жаровню крупно тертий сир і сіль. Перемішуємо, готуємо хвилину - і знімаємо з вогню.
різотто з маскарпоне - фото крок 10
Оскільки є різотто з маскарпоне без нічого - досить нудно, як гарнір я обжарила спаржу.
різотто з маскарпоне - фото крок 11
Подаємо різотто з обсмаженої спаржею. Приємного!

Схожі рецепти