Різотто в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Ця страва присвячується любителям італійської кухні. Простий рецепт різотто в мультиварці в домашніх умовах порадує будь-яку домогосподарку. Особисто я в захваті від цього ситного і смачного блюда!
Ви любите італійську кухню, але у вас немає можливості поїхати на чобіток? Не біда! Різотто в мультиварці в домашніх умовах допоможе вам насолодитися італійськими смакотою, не виходячи з будинку. Цей простий рецепт напевно доведеться вам до душі - благо готується все дуже просто, а результат - чудовий. Смачного!
- Мал - 2 склянки (бажані сорти арборіо або karnaroli)
- Курінний бульйон - 25 грам (або 1 кубик)
- Часник - 2 зубчики
- Білі гриби - 200 грам (підійдуть як свіжі, так і заморожені.)
- Біле вино - 0, 5 склянки (сухе або напівсухе)
- Рослинна олія - 100 грам
- Цибулина - 1 штука
- Сир пармезан - 100 грам(50 грам для приготування і інше - щоб посипати вже готову страву.)
- Вершки - 100 грам
1. Луковицу чистим, моєму, нарізаємо дрібними кубиками. Включаємо мультиварку, режим "випічка", час 20 хвилин. Обсмажуємо цибулю до золотистої скоринки.
2. Часник розчавлює ножем, щоб страва була більш ароматним. Додаємо до цибулі. Обсмажуємо ще 1 хвилину.
3. Якщо гриби свіжі - чистим, миємо й нарізаємо кубиками. Якщо розморожені - даємо Отта, зливаємо рідину. Після чого додаємо їх до цибулі і гарненько обсмажуємо.
4. До грибів і цибулі висипаємо рис, обсмажуємо пару хвилин. Після чого виливаємо в мультіварочний контейнер вино, помішувати, поки воно все не випарується.
5. Виливаємо в рис вершки, додаємо воду і бульйон. Періодично помішуючи, доводимо рис до готовності. Включаємо режим "гасіння", час 15 хвилин. Закриваємо кришкою і чекаємо, поки закінчиться час.
6. Для 5 хвилин до закінчення приготування різотто додаємо тертий сир пармезан. Все добре перемішуємо, за бажанням додаємо свіжу посічену зелень. Закриваємо кришкою, залишаємо потомитися близько 3-5 хвилин.
7. Кожну порцію посипаємо другою половиною сиру. Смачного!