Різотто в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4
Час приготування: 45 хв.
Ця страва присвячується любителям італійської кухні. Простий рецепт різотто в мультиварці в домашніх умовах порадує будь-яку домогосподарку. Особисто я в захваті від цього ситного і смачного блюда!
Опис приготування:
Ви любите італійську кухню, але у вас немає можливості поїхати на чобіток? Не біда! Різотто в мультиварці в домашніх умовах допоможе вам насолодитися італійськими смакотою, не виходячи з будинку. Цей простий рецепт напевно доведеться вам до душі - благо готується все дуже просто, а результат - чудовий. Смачного!
- Мал - 2 склянки (бажані сорти арборіо або karnaroli)
- Курінний бульйон - 25 грам (або 1 кубик)
- Часник - 2 зубчики
- Білі гриби - 200 грам (підійдуть як свіжі, так і заморожені.)
- Біле вино - 0, 5 склянки (сухе або напівсухе)
- Рослинна олія - 100 грам
- Цибулина - 1 штука
- Сир пармезан - 100 грам(50 грам для приготування і інше - щоб посипати вже готову страву.)
- Вершки - 100 грам
1. Луковицу чистим, моєму, нарізаємо дрібними кубиками. Включаємо мультиварку, режим"Випічка" , час 20 хвилин. Обсмажуємо цибулю до золотистої скоринки.
2. Часник розчавлює ножем, щоб страва була більш ароматним. Додаємо до цибулі. Обсмажуємо ще 1 хвилину.
3. Якщо гриби свіжі - чистим, миємо й нарізаємо кубиками. Якщо розморожені - даємо Отта, зливаємо рідину. Після чого додаємо їх до цибулі і гарненько обсмажуємо.
4. До грибів і цибулі висипаємо рис, обсмажуємо пару хвилин. Після чого виливаємо в мультіварочний контейнер вино, помішувати, поки воно все не випарується.
5. Виливаємо в рис вершки, додаємо воду і бульйон. Періодично помішуючи, доводимо рис до готовності. Включаємо режим"Гасіння" , час 15 хвилин. Закриваємо кришкою і чекаємо, поки закінчиться час.
6. Для 5 хвилин до закінчення приготування різотто додаємо тертий сир пармезан. Все добре перемішуємо, за бажанням додаємо свіжу посічену зелень. Закриваємо кришкою, залишаємо потомитися близько 3-5 хвилин.
7. Кожну порцію посипаємо другою половиною сиру. Смачного!