Різдвяний пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 8
Час приготування: 2 г. 0 хв.
На прекрасне свято Різдва ми звикли готувати смачні і вишукані страви. Не обходиться святковий стіл і без різдвяного пирога, який можна зробити різними способами.
Опис приготування:
Якщо ви вирішили дізнатися, як приготувати різдвяний пиріг, то просто прочитайте цей рецепт. Він відмінно підійде для тих, хто хоче зробити смачну і корисну випічку до Різдва. Блюдо виходить яскравим і смачним, тому гості і домашні обов'язково оцінять ваші старання.
- Борошно пшеничне - 200 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Цукор - 50 грам
- Куряче яйце - 1 штука
- Молоко - 1 Ст. Ложка
- Журавлина - 250 грам (начинка)
- Вода - 120 мілілітрів (начинка)
- Цукор - 100 грам (начинка)
- Крем (20%) - 60 грам (начинка)
- Куряче яйце - 4 штуки (начинка)
- Білок яєчний - 1 штука(Aising)
- Сік лимонний - 1 Чайна ложка(Aising)
- Цукрова пудра - 200 грам(Aising)
Для тіста знадобиться блендер. Візьміть холодне масло і порубати його на шматки. Покладіть їх в чашу блендера. Додайте до масла цукор, борошно. Збийте інгредієнти в крихту, потім додайте до них яйце і молоко. Замісити тісто руками. Розкачайте його в пласт і викладіть у форму для запікання, трохи наколів в декількох місцях виделкою.
Ягоди можуть бути як замороженими, так і свіжими. Якщо ви використовуєте перший варіант, то їх навіть не потрібно розморожувати. Складіть ягоди в чашу блендера, залийте окропом і збийте до пюреобразного стану. Потім додайте до ягодам цукор і перемішайте.
У миску вбийте сирі курячі яйця і додайте жирну сметану. Гарненько збийте інгредієнти віночком. Додайте отриману масу до ягодам і ретельно все перемішайте.
Вилийте отриману начинку в формочку з тестом. Духовку розігрійте до ста вісімдесяти градусів і поставте в неї пиріг. Щоб він не підгорів по краях, форму можна накрити фольгою, складеної в кілька разів. Випікайте пиріг сорок хвилин.
Приготуйте Айсінг. Для цього збийте холодний яєчний білок з цукровою пудрою і ложечкою лимонного соку до міцних піків. Отримані кремом намалюйте за допомогою кондитерського шприца на охолодженому пирозі сніжинку. Подавайте пиріг до столу.