Різдвяний лимонний кекс
(покроковий рецепт з фото)
Дуже смачний кекс з ароматом лимона. Випічка виходить м'яка, повітряна і добре піднімається під час запікання. Глазур на основі лимонного соку надає особливого смаку.
Рецепт розрахований на невелику форму, 20 см. В діаметрі. Якщо готуєте на велику компанію, беріть форму побільше і множте на 2 кількість всіх інгредієнтів. Кекс сильно піднімається під час запікання, тому, форму наповнюємо до половини.
- Яйця - 2 штуки (великі)
- Цукор - 4 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 80 грам
- Борошно цільнозернове - 1 Склянка
- Лимон - 1 штука (великий)
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
- Розпушувач - 0, 5 чайних ложки
- Куркума - 0, 5 чайних ложки
- Цукрова пудра - 4 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка

Підготуємо інгредієнти.

Відокремлюємо білки від жовтків. Білки охолоджуємо.
Жовтки перемішуємо з цукром.
Жовтки перемішуємо з цукром.

Додаємо розм'якшене вершкове масло і перемішуємо.

Насипаємо борошно.

Знімаємо цедру з лимона. З половини лимона вичавлюємо сік і додаємо його в тісто разом з цедрою.

Додаємо ванільний цукор, kurkumu і razrиhlitely. Замішуємо тісто.

В охолоджені білки додаємо сіль і збиваємо міксером. Збиті білки додаємо в тісто і акуратно перемішуємо.

Тісто перекладаємо в форму. Запікаємо при температурі 170-180 градусів близько 30 хвилин.

Готуємо глазур. З половини лимона вичавлюємо сік і додаємо в нього цукрову пудру. Перемішуємо. Готовий кекс охолодити і покриваємо глазур'ю.

Кекс можна доповнити полуничним джемом перед подачею. Приємного чаювання!