Рецепт Різдвяний лимонний кекс фото

Різдвяний лимонний кекс
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Фрукти , Лимон
Низькокалорійні , Пісні страви
На святковий стіл , Різдво
Випічка , Кекси
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Дуже смачний кекс з ароматом лимона. Випічка виходить м'яка, повітряна і добре піднімається під час запікання. Глазур на основі лимонного соку надає особливого смаку.

Опис приготування:

Рецепт розрахований на невелику форму, 20 см. В діаметрі. Якщо готуєте на велику компанію, беріть форму побільше і множте на 2 кількість всіх інгредієнтів. Кекс сильно піднімається під час запікання, тому, форму наповнюємо до половини.

  • Яйця - 2 штуки (великі)
  • Цукор - 4 Ст. Ложки
  • Вершкове масло - 80 грам
  • Борошно цільнозернове - 1 Склянка
  • Лимон - 1 штука (великий)
  • Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
  • Розпушувач - 0, 5 чайних ложки
  • Куркума - 0, 5 чайних ложки
  • Цукрова пудра - 4 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 щіпка
різдвяний лимонний кекс - фото крок 1
Підготуємо інгредієнти.
різдвяний лимонний кекс - фото крок 2
Відокремлюємо білки від жовтків. Білки охолоджуємо.
Жовтки перемішуємо з цукром.
різдвяний лимонний кекс - фото крок 3
Додаємо розм'якшене вершкове масло і перемішуємо.
різдвяний лимонний кекс - фото крок 4
Насипаємо борошно.
різдвяний лимонний кекс - фото крок 5
Знімаємо цедру з лимона. З половини лимона вичавлюємо сік і додаємо його в тісто разом з цедрою.
різдвяний лимонний кекс - фото крок 6
Додаємо ванільний цукор, kurkumu і razrиhlitely. Замішуємо тісто.
різдвяний лимонний кекс - фото крок 7
В охолоджені білки додаємо сіль і збиваємо міксером. Збиті білки додаємо в тісто і акуратно перемішуємо.
різдвяний лимонний кекс - фото крок 8
Тісто перекладаємо в форму. Запікаємо при температурі 170-180 градусів близько 30 хвилин.
різдвяний лимонний кекс - фото крок 9
Готуємо глазур. З половини лимона вичавлюємо сік і додаємо в нього цукрову пудру. Перемішуємо. Готовий кекс охолодити і покриваємо глазур'ю.
різдвяний лимонний кекс - фото крок 10
Кекс можна доповнити полуничним джемом перед подачею. Приємного чаювання!

Схожі рецепти