Різдвяний кекс з мандаринами
(покроковий рецепт з фото)
Різдвяний кекс готують заздалегідь до свята. Його запечатують в пергамент і залишають дозрівати в холодному місці на один місяць. За цей час кекс встигає повністю просочитися ароматами спецій.
Такий святковий, дуже смачний і ароматний кекс традиційно готують в Європі на Різдво. Чим довше настоюється кекс, тим смачніше і ароматні він буде. Але зізнаюся чесно, ми ніколи так довго його не витримували :). Сухофрукти вибирайте на свій смак: родзинки, чорнослив, ромб. Для соковитості і свіжого смаку в тісто додайте карамелізірование часточки мандарина. Всі подробиці, як приготувати Різдвяний кекс з мандаринами, я показала в рецепті. Приємних вам клопоту на кухні! І щасливого Різдва!
- Борошно - 200 грам
- Яйця - 3 штуки
- Вершкове масло - 150 грам
- Цукор - 150 грам
- Мандарин - 3 штуки
- Сухофрукти - 180 грам
- Коньяк - 3 Ст. Ложки
- Шоколад темний - 100 грам
- Вершки - 2 Ст. Ложки
- Журавлина свіжа - 2 Ст. Ложки (для прикраси)
- Шоколад білий - 2 Ст. Ложки (для прикраси)
Підготуйте необхідні продукти. Сухофрукти залийте гарячою водою на 5 хвилин, злийте.
Мандарини очистіть, розберіть на часточки і відставте підсушуватися на 1 час. Сухофрукти залийте коньяком.
У сотейнику або сковороді розтопіть 1 ст. L. Вершкового масла з 1 немає. L. Цукру. Додайте часточки мандарина, перемішайте і готуйте на середньому вогні протягом 5 хвилин.
На цій же сковороді нагрійте сухофрукти до випарювання всієї рідини. При такому методі готування сухофрукти можна не наполягати в коньяку протягом доби.
М'яке вершкове масло, цукор і ванілін збийте до крему. Додайте яйця по одному, кожен раз збиваючи до однорідності.
Додайте борошно і мигдаль, подрібнений в блендері, перемішайте за допомогою лопатки.
Потім - сухофрукти.
Прямокутну форму для запікання змастіть вершковим маслом і присипте борошном. Викладіть половину тіста. Зверху розмістіть часточки мандарина.
Закрийте їх іншим тестом. Поставте запікатися в розігріту до 160 ° С духовку на 1-1, 5 години до сухої шпажки.
Кекс остудіть спочатку трохи в формі, а потім на решітці.
Збризніть кекс коньяком, загорніть його в пергамент і покладіть в бляшану коробку (або загорніть у фольгу), залиште настоюватися в прохолодному місці на 1 місяць. У призначений день дістаньте з холодильника і розгорніть. Дайте кексу нагрітися до кімнатної температури.
Для шоколадної глазурі в каструльці з подвійним дном з'єднайте шматочки шоколаду і 2 ст. L. Вершків, розтопіть на повільному вогні, постійно помішуючи лопаткою. Покрийте верх кексу глазур'ю і прикрасьте по своєму бажанню. Це можуть бути свіжі ягоди журавлини і білий шоколад.
Щасливого Різдва!