Різдвяний торт з мандаринами
(покроковий рецепт з фото)
Для того щоб святкова вечеря запам'ятався надовго, потрібно правильно підійти до вибору меню. У ньому важливо врахувати все: від напоїв і до десерту. Саме тому пропоную вам дуже вдалу випічку.
Вона ідеально завершить вечір в зимові свята. З мого рецепту ви можете дізнатися про те, як приготувати різдвяний торт з мандаринами. У ньому є все: бісквіт, кисло-солодка прошарок, вершковий крем, фрукти і сироп. Крім усього іншого, торт ще й просто прекрасно виглядає, прикрашений просто і зі смаком.
- Цукор - 315 грам(190 г - в тісто, 100 г - в джем, 25 г - в просочення)
- Борошно - 130 грам
- Розпушувач - 7 грам
- Ванілін - 2 щіпки(1 щіпка - в тісто, 1 щіпка - в вершках)
- Маскарпоне - 200 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Цукрова пудра - 100 грам
- Шоколад гіркий - 50 грам
- Мандарин - 400 грам
- Волоський горіх - 50 грам
- Мигдаль мелений - 50 грам
- Вода - 50 мілілітрів
- Сік мандариновий - 50 мілілітрів
- Яйце - 4 штуки
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Окріп - 3 Ст. Ложки
Для початку приготуйте тісто. На високій швидкості блендера збивайте яйця кімнатної температури з цукром протягом 5 хвилин.
В іншій мисці збийте борошно з ваніліном, розпушувачем і яєчної сумішшю. Збиваючи суміш блендером, влийте в неї окріп і масло. Робіть це 5 хвилин.
Випікайте тісто в рознімної формі діаметром 20 см. Бісквіт буде готовий через 35-40 хвилин. Духовку розігрійте до 180 градусів.
Готовий бісквіт залиште при кімнатній температурі на 10-12 годин.
Займіться джемом. Мандарини очистіть (2 штуки залиште для прикраси) і подрібніть блендером. Додайте до них цукор. Поставте суміш на вогонь, доведіть її до кипіння. Варіть все 10-15 хвилин на повільному вогні. Потім вийшов джем остудіть.
Приготуйте крем. Збийте блендером до єдиної маси маскарпоне з ваніліном і цукровою пудрою.
Зробіть просочення. Змішайте сік з водою і цукром до повного розчинення. Бісквіт розділіть на 4 коржа, кожен з них просочіть.
Тепер зберіть торт. Покладіть корж з просоченням, потім намажте крем.
Потім - наступний просочений корж, змащений джемом. За ним - такий же корж, але з кремом.
Зверху викладаємо останній просочений бісквіт. По всьому торту розрівняйте крем.
Приберіть торт на 1 час в холодильник. У цей час розтопіть шоколад на водяній бані. Очистіть волоські горіхи і 1-2 mandarinki.
Прикрасьте охолоджені бісквіти горіхами, мандаринами і шоколадом. Залиште торт на 2-3 години в холодильнику. Чарівного вам Різдва!