Різдвяне печиво зі сметаною
(покроковий рецепт з фото)
У святкове меню рекомендую обов'язково внести простий і дуже апетитний десерт. Ніжне, хрустке печиво, обсипане цукровою пудрою - це неймовірно вдалий варіант для дорослих і дітей.
Поспішаю поділитися з вами дуже вдалим способом, як приготувати різдвяне печиво зі сметаною. Перед вами найпростіший варіант прикраси - цукрова пудра, але при бажанні ви можете покрити печиво айсінгом, використовуючи харчові барвники, наприклад. Така випічка проста і смачна, відмінно підходить для святкового столу. Так що не проходьте повз!
- Вершкове масло - 115 грам
- Крем - 100 грам
- Цукор - 225 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Стручок ванілі - 1 штука
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Яйце - 1 штука
- Борошно - 355 грам
- Цукрова пудра - 1 За смаком
1. Насамперед з'єднайте розм'якшене вершкове масло з цукром. Додайте ваніль, збийте до однорідності. Викладіть сметану, продовжуючи збивати.
2. Вбийте яйце. Борошно просійте з сіллю і розпушувачем. Всипте в мисочку і ретельно перемішайте. Готове тісто приберіть в холодильник мінімум на годину.
3. Отщіпніте частина тесту, розкачайте на присипаної борошном робочій поверхні.
4. Розігрійте духовку до 180 градусів. Виріжте з допомогою виїмок печива.
5. Викладіть їх на деко, застелене пергаментом. Надішліть в духовку і випікайте 12-15 хвилин.
6. Готове печиво остудіть хвилин 30, а після рясно присипте цукровою пудрою.
Приємного чаювання!
Приємного чаювання!