Різдвяне печиво з сиру
(покроковий рецепт з фото)
Якщо немає часу на створення кулінарного шедевра, але хочеться спекти на святковий стіл щось солоденьке, тоді дуже рекомендую на замітку цей простенький рецепт смачного сирного печива.
Іноді нескладні рецепти нічим не поступаються вишуканої кухні. На підтвердження своїх слів хочу поділитися з вами дуже класним способом, як приготувати різдвяне печиво з сиру. Воно ніжне, просто тане в роті, злегка хрустке і дійсно смачне. Воно точно сподобається і дорослим, і малюкам. Таке печиво відмінно зберігається, при бажанні його можна прикрасити глазур'ю.
- Сир - 300 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Цукор - 100 грам
- Сода - 0.5 чайних ложки(+ сік лимона або оцет)
- Борошно - 230 грам (приблизно)
- Ванілін - 1 щіпка
1. Перед тим як приступити до приготування тіста, включіть її, нехай розігрівається до 180 градусів. У глибокій мисці з'єднайте перетертий через сито сир і цукор. Додайте розтоплене вершкове масло.
2. Соком лимона або оцтом погасіть соду. Всипте просіяне борошно. Ретельно перемішайте і замісіть однорідне тісто. Для аромату додайте ванілін, при бажанні можна використовувати цедру апельсина або лимона.
3. Готовому тесту дайте полежать минут 10. За цей час підготуйте листи для випікання, застелите їх пергаментом або фольгою. Тісто після розкачайте, присипавши робочий стіл борошном, формами виріжте печиво.
4. Викладіть печиво на деко. Надішліть в духовку.
5. Випікаються вони близько 15-18 хвилин до рум'яності.
6. Остудивши печиво, присипте його цукровою пудрою. Приємного чаювання!