Різдвяне печиво з сирного тесту
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 45 хв.
Хочете побалувати сім'ю і гостей чудовою святковою випічкою? Не проходьте мимо і дізнайтеся, як приготувати різдвяне печиво з сирного тесту. Ніжне, дивно смачне і ароматне.
Опис приготування:
Це дуже просте і класне печиво стане відмінним доповненням до святкового меню. Перед подачею його можна прикрасити різнобарвною глазур'ю, шоколадом, кондитерської присипкою. Перед вами класичний рецепт, в який для аромату доданий тільки ванільний цукор, але при бажанні ви можете використовувати також цедру апельсина, корицю, а також додати в тісто родзинки або шоколад, наприклад.
- Сир - 250 грам
- Жовток - 1 штука
- Цукор - 50 грам
- Сода - 1 щіпка
- Сіль - 1 щіпка
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
- Борошно - 100 грам (приблизно)
1. Акуратно відокремте жовток, з'єднайте його з цукром. Перемішайте.
2. Додайте в мисочку сир, який попередньо можна протерти через сито.
3. Всипте ванільний цукор, ретельно перемішайте.
4. Сіль, соду і борошно просійте і додайте в мисочку.
5. Замісити однорідне тісто. Дайте йому"відпочити" хвилин 15-20. За цей час можна розігріти до 180 градусів духовку.
6. Розкачайте сирне тісто.
7. Виріжте спеціальними формочками печеньки, перекладіть на деко, застелене пергаментом. Надішліть в духовку і випікайте до рум'яності (хвилин 12-15).
8. А готове печиво вже можна прикрасити за бажанням.
9. Смачних вам свят!