Рисові кекси
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную приготувати веганські кекси на основі рисової муки з грушею. Вони виходять в міру солодкі, соковиті, а рисове борошно робить структуру кексів розсипчастою і фактурною.
Докладніше, як приготувати рисові кекси, я розповім нижче. Рецепт розрахований на 6 кексів стандартного розміру. Замість груші можна взяти будь-які ягоди або фрукти. Рецепт підходить для безглютенового харчування. Якщо наявність глютену не принципово, рисове борошно можна використовувати навпіл з пшеничного.
- Рисове борошно - 150 грам
- Вода - 150 мілілітрів
- Груша - 150 грам
- Цукор - 50 грам
- Крохмаль - 50 грам
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - 50 мілілітрів
Підготуйте всі інгредієнти. Розігрійте духовку до 180 градусів.
У мисці змішайте всі сухі інгредієнти.
Додайте рослинне масло, ще раз перемішайте суміш.
Потім додайте воду і замісити однорідне тісто середньої густини.
В кінці додайте дрібно нарізану грушу.
Змастіть формочки для випікання маслом і викладіть тісто. Випікайте кекси 30-35 хвилин при температурі 180 градусів. Готовність перевіряйте зубочисткою.
Рисові кекси готові, смачного!