Рисова молочна каша
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви думаєте, що молочні каші тільки для дітей, то ви ніколи не їли правильно приготовану рисову молочну кашу! Рекомендую спробувати це смачна страва для дорослих і маленьких.
Щоб приготувати рисову молочну кашу, знадобиться круглий рис, молоко середньої жирності і обов'язково вершкове масло. Без нього каша вийде не такою смачною і корисною. Кашу необов'язково робити солодкої, можете просто посолити, тоді воно буде більш нейтральною.
Отже, дивіться, як приготувати рисову молочну кашу.
- Мал - 350 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Цукор - 80 грам
- Ванілін - За смаком
- Вершкове масло - 50 грам
- Молоко - 500-600 мілілітрів
Підготуйте інгредієнти.
Спочатку поставте молоко на плиту, його потрібно довести до кипіння.
Рис промийте один раз водою, потім перекладіть в каструлю з товстими стінками, залийте водою на сантиметр і поставте на малий вогонь.
Посоліть рис і варіть на малому вогні до википання води, час від часу помішуючи.
Потім влийте до рису гаряче молоко (300 мл).
Варіть до готовності рису. Якщо помітили, що молоко википіло, але рис не готовий, долийте ще молока.
Варіть до готовності рису. Якщо помітили, що молоко википіло, але рис не готовий, долийте ще молока.
Для 5 хвилин до закінчення готування додайте в рис ванільний і звичайний цукор. Перемішайте.
Коли цукор розчинився і рис готовий, вимкніть вогонь, додайте вершкове масло, перемішайте кашу, закрийте каструлю і накрийте рушником. Дайте каші настоятися.
Готову рисову молочну кашу ви можете подавати з родзинками, горішками або просто так.
Смачного!
Смачного!