Рисова каша в горщику
(покроковий рецепт з фото)
Будь-які страви, які робляться в горщику, однозначно смачніше тих, що приготовлені на сковороді або в каструлі. Розповідаю простий і смачний рецепт, як приготувати рисову кашу в горщику з м'ясом.
Навіть звичайна каша стане набагато смачніше, якщо запекти її в духовці в горщику. Ви можете зробити рисову кашу в горщику з м'ясом, з гарбузом, фруктами або ягодами. До столу така каша подається гарячої, краще відразу з духовки. Можна зробити кашу в одному великому горщику або порційно, в невеликих горщиках.
- Мал - 60 грам
- Свинина - 120 грам
- Цибулина - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Вода - 250 мілілітрів
- Соняшникова олія - За смаком
1. Можете використовувати свинину, яловичину, курку або інше м'ясо, в тому числі печінку. Вимийте гарненько його і наріжте невеликими шматочками. Розігрійте сковороду з соняшниковою олією і обсмажте шматочки на великому вогні.
2. Очистіть цибулю від лушпиння і наріжте його невеликими шматочками. Викладіть цибулю на дно кожного горщика.
3. Поверх цибулини викладіть обсмажене м'ясо, трохи солі, потім викладіть рис (розділіть його між двома горщиками).
4. Влийте в кожен воду, потім накрийте кришками і відправте в духовку, випікайте близько 40 хвилин при температурі 170 градусів. Якщо вода википіла, значить діставайте горщики з духовки. Смачного!