Рис з овочами та яйцем
(покроковий рецепт з фото)
Коли хочеться з'їсти чогось ситного і легкого одночасно (а зазвичай зі мною це трапляється ввечері, коли пора вечеряти), я шукаю рецепти з овочами і крупами. Полюбився мені рис з овочами і яйцем.
По правді кажучи, я вже й не пам'ятаю, де знайшла рецепт, як приготувати рис з овочами і яйцем. Знаю тільки, що з тих пір частенько радую себе цією стравою. Рис можна брати будь-який, добре в даному блюді виглядатимуть басматі, жасмин і навіть бурий.
- Мал - 1 Склянка
- Оцет столовий - 0, 5 Ст. Ложки
- Соєвий соус - 1, 5 чайних ложки
- Часник - 1-2 зубчиків
- Мелений перець - 1/8 чайних ложки
- Сіль - - За смаком
- Морква - 1 штука (середнього розміру)
- Болгарський перець - 0, 5 штуки (невеликого розміру)
- Зелена цибуля - 3 Ст. Ложки (подрібнений)
- Біла частина зеленої цибулі - 3 Ст. Ложки (подрібнений)
- Яйця - 2 штуки (якщо маленькі, беремо 3)
- Оливкова олія - 1, 5 Ст. Ложки (або будь-яку рослинну)
Рис промийте і замочіть на 20 хвилин. Потім поставте його варитися до стану аль денте. На добре розігріту з маслом сковороду викладіть очищений і нарізаний часник. Обсмажуйте його, помішуючи, поки він не почне віддавати свій аромат. Потім додайте в сковороду нарізані кубиками Морокова і перець, а також подрібнену білу частину пір'яного лука. На сильному вогні підсмажте їх, помішуючи. Важливо, щоб вони залишалися хрусткими.
Потім робимо середній вогонь, відсуваємо трохи овочі і вбиваємо в сковороду яйця.
Перемішайте яйця лопаткою. Додайте оцет.
Також додайте соєвий соус і сіль.
Також додайте чорний мелений перець. Звичайно, найкраще буде, якщо ви візьмете мелений перець, але в принципі дивіться за обставинами. Все добре перемішайте. Додайте зелена цибулька. Ще раз перемішайте, обсмажуйте всі разом ще хвилину.
Додайте рис. Також можна додати трохи солі і масла (якщо вважаєте за потрібне). Все як слід перемішайте, прогрійте ще в районі 2-3 хвилин. Можна подавати до столу!