Рибний пиріг на заквасці
(покроковий рецепт з фото)
Ви напевно знаєте, що тісто на заквасці відмінно підходить для пирогів з різною начинкою, тому сьогодні розповім, як приготувати рибний пиріг на заквасці - ароматний, апетитний і смачний.
Незважаючи на те, що приготування пшеничного тіста на заквасці займає досить багато часу, раджу спекти цей пиріг. Цільнозернових борошно і пшеничне закваска роблять цей пиріг не тільки ситним, але і корисним, а рибний фарш в поєднанні зі спеціями надає аромат пирога. В якості прикраси можна використовувати не тільки паприку, але і насіння кунжуту, соняшнику або кмин. Крім того, оливкова олія в тесті ви можете замінити нерафінованою соняшниковою, вийде теж дуже смачно.
- Тісто на пшеничного заквасці - 800 грам
- Рибне філе - 500 грам
- Цибулина - 1 штука
- Koriandr - 1/2 чайних ложки
- Мускатний горіх - 1/2 чайних ложки
- Зелень - За смаком
- Міцний чай - 1-2 Ст. Ложок
- Паприка - 1 Чайна ложка
- Пшеничний стартер - 50 грам
- Біла пшеничне борошно - 800 грам(200 г в закваску, 600 г в тісто)
- Вода кімнатної температури - 570 грам(200 г в закваску, 370 г в тісто)
- Цільнозерновий пшеничне борошно - 200 грам
- Дріжджі (опара) - 450 грам
- Оливкова олія - 40 мілілітрів
- Тростинний цукор або білий цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
1. Приготуйте закваску: воду змішайте з закваскою-стартером, добре перемішайте. Додайте борошно і знову добре перемішайте. Накрийте плівкою і залиште при кімнатній температурі на 8 годин.
2. Розведіть закваску водою і перелийте в миску тістоміса. Додайте сіль, цукор, оливкова олія, просіяне пшеничне борошно вищого сорту і цельнозерновую борошно. Вимісити тісто протягом 5 хвилин на другій швидкості.
3. Округлите тісто і перекладіть в змащену олією миску. Накрийте плівкою і залиште при кімнатній температурі на 3-4 годину.
4. Через півтори години обомніте тісто, взявши його за один край, максимально розтягнувши його і служив до протилежної сторони миски. Повторіть розтягування по колу, після чого переверніть тісто, вирівняйте його поверхню і залиште під плівкою до кінця вистоювання.
5. Викладіть тісто на присипану борошном робочу поверхню, зберіть краю до середини, переверніть і накрийте кришкою. Залиште для відпочинку на 15-20 хвилин. Розділіть тісто на дві нерівні частини.
6. Кожну округлятимете і розкачайте більшу частину в круглий пласт. Перенесіть тісто в змащену олією форму для випічки так, щоб утворився бортик висотою 2, 5 см.
7. Рибний фарш змішайте з цибулиною, мускатним горіхом, коріандром і сіллю. На фарш викладіть подрібнену зелень. Другу частину тіста також розкачайте в тонкий пласт і накрийте нею пиріг. Защипніть краю за допомогою вилки і накрийте пиріг плівкою.
8. Залиште при кімнатній температурі на 1 час. Перед випічкою змастіть пиріг чаєм, наколи його виделкою і посипте паприкою. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 35 хвилин. Повністю остудіть пиріг. Смачного!