Рецепт Рибні котлети з окуня фото

Рибні котлети з окуня
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Яйця , Окунь
Для діабетиків
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Котлети
Кількість порцій: 4
Час приготування: 35 хв.

Рецепт, як приготувати рибні котлети з окуня, мало чим відрізняється від рецепта приготування котлет з інших видів риби або м'яса. Котлетки виходять соковитими, апетитними з рум'яною скоринкою.

Опис приготування:

Рибні котлети готуються по тій же рецептурі, що і м'ясні. Для їх приготування можна використовувати будь-який вид риби, в даному випадку це річковий окунь. М'ясо цього виду окуня не особливо жирне, тому рекомендую додати в фарш майонез, сметану або сир (твердий, плавлений). Рибні котлети - відмінне доповнення до основного гарніру з каші, картоплі, овочів, а також їх можна їсти як бутерброди, уклавши одну або дві на шматочок хліба.

  • Філе окуня - 200 грам
  • Цибулина - 1 штука
  • Часник - 2 зубчики
  • Манька - 2 Ст. Ложки
  • Яйце - 1 штука
  • Сіль і спеції - За смаком
  • Сир твердий - 100 грам
рибні котлети з окуня - фото крок 1
1. Філе окуня мою і витираю серветками, потім перекручують його через м'ясорубку двічі, так фарш буде більш однорідним, а котлети вийдуть смачнішими.
рибні котлети з окуня - фото крок 2
2. Ріпчасту цибулю чищу і обполіскую в холодній воді, потім нарізаю дрібними кубиками і відправляю в миску до рибного фаршу.
рибні котлети з окуня - фото крок 3
3. Чищу зубчики часнику і подрібнюю їх за допомогою терки, додаю до фаршу. Твердий сир також подрібнюю на тертці і кладу в миску.
рибні котлети з окуня - фото крок 4
4. Вбиваю одно яйцо, за смаком додаю сіль і спеції до риби, кладу дві ложки манної крупи, щоб у котлет була більш в'язка консистенція.
рибні котлети з окуня - фото крок 5
5. Гарненько перемішую рибний фарш до однорідності, потім руками ліплю невеликі круглі рибні котлети.
рибні котлети з окуня - фото крок 6
6. Сковороду ставлю на вогонь, наливаю трохи соняшникової олії, на розпечену поверхню викладаю отримані котлетки, обсмажую їх близько 10 хвилин на середньому вогні.
рибні котлети з окуня - фото крок 7
7. Потім кожну котлетку перевертаю на іншу сторону і готую ще стільки ж до утворення рум'яної скоринки.
рибні котлети з окуня - фото крок 8
8. Готові котлетки викладаю на тарілку, до столу подаю з дрібно рубаною зеленню і овочами.

Схожі рецепти