Рибні котлети з окуня
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт, як приготувати рибні котлети з окуня, мало чим відрізняється від рецепта приготування котлет з інших видів риби або м'яса. Котлетки виходять соковитими, апетитними з рум'яною скоринкою.
Рибні котлети готуються по тій же рецептурі, що і м'ясні. Для їх приготування можна використовувати будь-який вид риби, в даному випадку це річковий окунь. М'ясо цього виду окуня не особливо жирне, тому рекомендую додати в фарш майонез, сметану або сир (твердий, плавлений). Рибні котлети - відмінне доповнення до основного гарніру з каші, картоплі, овочів, а також їх можна їсти як бутерброди, уклавши одну або дві на шматочок хліба.
- Філе окуня - 200 грам
- Цибулина - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Манька - 2 Ст. Ложки
- Яйце - 1 штука
- Сіль і спеції - За смаком
- Сир твердий - 100 грам
1. Філе окуня мою і витираю серветками, потім перекручують його через м'ясорубку двічі, так фарш буде більш однорідним, а котлети вийдуть смачнішими.
2. Ріпчасту цибулю чищу і обполіскую в холодній воді, потім нарізаю дрібними кубиками і відправляю в миску до рибного фаршу.
3. Чищу зубчики часнику і подрібнюю їх за допомогою терки, додаю до фаршу. Твердий сир також подрібнюю на тертці і кладу в миску.
4. Вбиваю одно яйцо, за смаком додаю сіль і спеції до риби, кладу дві ложки манної крупи, щоб у котлет була більш в'язка консистенція.
5. Гарненько перемішую рибний фарш до однорідності, потім руками ліплю невеликі круглі рибні котлети.
6. Сковороду ставлю на вогонь, наливаю трохи соняшникової олії, на розпечену поверхню викладаю отримані котлетки, обсмажую їх близько 10 хвилин на середньому вогні.
7. Потім кожну котлетку перевертаю на іншу сторону і готую ще стільки ж до утворення рум'яної скоринки.
8. Готові котлетки викладаю на тарілку, до столу подаю з дрібно рубаною зеленню і овочами.