Рецепт Риба в молоці фото

Риба в молоці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти, Молочні продукти, Молоко
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви

Неймовірно ніжне філе тріски, тушковане в молоці і спеціях, це прекрасна альтернатива смаженого хеку або пангасіус. Подивіться, як приготувати рибу в молоці, рецепт вам стане в нагоді!


Тріска виходить дуже смачною в будь-якому вигляді. Я вирішила спробувати цей оригінальний рецепт риби в молоці вперше. Результат чудовий! Щоб приготувати рибу в молоці, нам знадобляться спеції, трохи соку лимона, особливо варто відзначити гвоздику і лавровий лист. Готова раби дуже ніжна, не варто її обтяжувати складним гарніром. Досить відварити овочів.

  • Гарячкові файл - 500-700 грам
  • Молоко - 1-1, 2 склянки
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Лавровий лист - 1 штука
  • Чорний перець горошком - - За смаком
  • Гвоздика - 1 штука
  • Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
  • Зелена цибуля - 3-4 штук
  • Борошно - 2 Ст. Ложки
  • Лимонний сік - 1 Чайна ложка
риба в молоці - фото крок 1
Філе тріски поріжте на невеликі порційні шматочки.
У глибоку сковороду налийте молоко, додайте перець горошком, гвоздику, лавровий лист, сіль. Дайте молоку майже закипіти, додайте рибу, зменшіть вогонь і тушкуйте до готовності.
риба в молоці - фото крок 2
Молоко загустеет, а риба повинна легко ламатися на шматочки, це означає, що вона готова. Дістаньте рибу і викладіть на тарілки.
риба в молоці - фото крок 3
Поки гаситься риба, можете приготувати соус.
У невеликій каструлі розтопіть вершкове масло. Додайте дрібно порізану зелену цибулю, поперчіть, посипте борошном, розмішайте.
Коли ви дістанете рибу, молоко відправте в каструлю до цибулі з борошном. Доведіть до кипіння, час від часу помішуючи, поки молоко не загусне.
риба в молоці - фото крок 4
Додайте в соус сік лимона, перемішайте. Поки він ще гарячий, полийте їм рибу на тарілках.
Подавати готову рибу в молоці можете з брокколі і цвітною капустою. Смачного!

Схожі рецепти