Рецепт Риба, тушкована в молоці фото

Риба, тушкована в молоці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Риба та морепродукти, Молочні продукти, Молоко
Дієтичне харчування, ПП рецепти
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Рибу, приготовлену за цим класичним рецептом, із задоволенням їдять навіть дітки і навіть ті, хто не любить молоко. Вся справа в приготуванні і приголомшливому поєднанні молока з рибою і овочами.

Ніжні шматочки риби будуть танути в роті, якщо ви приготуєте її саме за цим рецептом. Мені його підказала ще моя бабуся. Варіантів приготування риби маса, а цей вважається найбільш відомим і поширеним. Лажі люди, які не люблять рибу і вважають поєднання її з молоком немислимим, будуть у захваті вже після першої дегустації.

  • Хек - 2 штуки
  • Цибуля - 2 штуки
  • Молоко - 400 грам
  • Борошно - 100 грам
  • Рослинна олія - 40 грам
  • Сіль, приправи - За смаком
риба, тушкована в молоці - фото крок 1
1. Цей рецепт є досить відомим, оскільки рибу, приготовлену таким способом, люблять навіть маленькі діти. Молоко з овочами під час гасіння створює приголомшливий соус, який і робить рибу м'якої, соковитою і неймовірно смачною.
риба, тушкована в молоці - фото крок 2
2. Для приготування нам буде потрібно тушка хека або минтая (найкраще). Нарізаємо рибу на шматочки середнього розміру, солимо і перчимо до смаку.
риба, тушкована в молоці - фото крок 3
3. Кожен шматочок обвалюють у борошні, після чого відправляємо на сковороду смажитися. В якості основи використовуйте рослинне масло.
риба, тушкована в молоці - фото крок 4
4. Смажимо до утворення рум'яної скоринки на слабкому вогні. Потім викладаємо шматочки на окрему страву і приступаємо до овочів.
риба, тушкована в молоці - фото крок 5
5. Поки смажиться риба слід закип'ятити молоко. Отже, тепер важлива процедура: беремо ємність для гасіння, першим шаром викладаємо рибу, другим нарізаний півкільцями цибулю, третім шаром знову рибу і "закриваємо" все знову цибулею. Після цього додаємо приправи і заливаємо все молоком.
риба, тушкована в молоці - фото крок 6
6. Ставимо на слабкий вогонь і тушкуємо близько півгодини. За цей час лук пустить сік, а молоко з борошном дадуть приголомшливу консистенцію соусу. Подавати рибу можна з гарніром - підійде каша (рисова), пюре і навіть макаронні вироби.

Схожі рецепти