Риба, тушкована в молоці
(покроковий рецепт з фото)
Рибу, приготовлену за цим класичним рецептом, із задоволенням їдять навіть дітки і навіть ті, хто не любить молоко. Вся справа в приготуванні і приголомшливому поєднанні молока з рибою і овочами.
Ніжні шматочки риби будуть танути в роті, якщо ви приготуєте її саме за цим рецептом. Мені його підказала ще моя бабуся. Варіантів приготування риби маса, а цей вважається найбільш відомим і поширеним. Лажі люди, які не люблять рибу і вважають поєднання її з молоком немислимим, будуть у захваті вже після першої дегустації.
- Хек - 2 штуки
- Цибуля - 2 штуки
- Молоко - 400 грам
- Борошно - 100 грам
- Рослинна олія - 40 грам
- Сіль, приправи - За смаком
1. Цей рецепт є досить відомим, оскільки рибу, приготовлену таким способом, люблять навіть маленькі діти. Молоко з овочами під час гасіння створює приголомшливий соус, який і робить рибу м'якої, соковитою і неймовірно смачною.
2. Для приготування нам буде потрібно тушка хека або минтая (найкраще). Нарізаємо рибу на шматочки середнього розміру, солимо і перчимо до смаку.
3. Кожен шматочок обвалюють у борошні, після чого відправляємо на сковороду смажитися. В якості основи використовуйте рослинне масло.
4. Смажимо до утворення рум'яної скоринки на слабкому вогні. Потім викладаємо шматочки на окрему страву і приступаємо до овочів.
5. Поки смажиться риба слід закип'ятити молоко. Отже, тепер важлива процедура: беремо ємність для гасіння, першим шаром викладаємо рибу, другим нарізаний півкільцями цибулю, третім шаром знову рибу і "закриваємо" все знову цибулею. Після цього додаємо приправи і заливаємо все молоком.
6. Ставимо на слабкий вогонь і тушкуємо близько півгодини. За цей час лук пустить сік, а молоко з борошном дадуть приголомшливу консистенцію соусу. Подавати рибу можна з гарніром - підійде каша (рисова), пюре і навіть макаронні вироби.