Рецепт Риба тушкована під маринадом (класичний рецепт) фото

Риба тушкована під маринадом (класичний рецепт)
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Риба та морепродукти , Минтай
Дієтичне харчування , ПП рецепти
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 20 хв.

Рибка - дуже корисний продукт, що багатий на різні вітаміни. Її корисно вживати як дорослим, так і дітям. Пропонуємо рецепт, як приготувати рибу тушковану під маринадом (класичний рецепт).

Опис приготування:

Самий традиційний спосіб маринаду для риби - це суміш овочів (цибулина і морква) і томатної пасти, завдяки чому риба просочується ароматами і соками, а всередині виходить дуже ніжною і апетитною. Таку рибу подають з овочевим гарніром, картоплею, а також з кашею.

  • Минтай (філе) - 1 кілограм
  • Борошно - 4 Ст. Ложки
  • Морква - 2 штуки
  • Цибуля - 2 штуки
  • Оцет - 4 Ст. Ложки
  • Бульйон рибний - 250 мілілітрів
  • Томатна паста - 200 грам
  • Петрушка (стебло) - 5 штук
  • Цукор - 50 грам
  • Гвоздика - 5 штук
  • Обкладинка - За смаком
  • Сіль - За смаком
  • Лавровий лист - 2 штуки
риба тушкована під маринадом (класичний рецепт) - фото крок 1
1. Філе минтая моєму під проточною водою і витираємо насухо, розрізаємо на невеликі шматочки.
риба тушкована під маринадом (класичний рецепт) - фото крок 2
2. У мисці змішуємо сіль борошно з дрібкою солі, шматочки риби обвалюють в паніровці.
риба тушкована під маринадом (класичний рецепт) - фото крок 3
3. Сковороду ставимо на вогонь, наливаємо трохи соняшникової олії. На розпеченій поверхні обсмажуємо філе до появи золотистої скоринки.
риба тушкована під маринадом (класичний рецепт) - фото крок 4
4. Чистимо і моєму овочі, петрушку нарізаємо тонкими шматочками, цибулю нарізаємо невеликим кубиком, а морква подрібнюємо на крупній тертці. У сковороду наливаємо соняшникову олію, на розпеченій поверхні обсмажуємо все овочі 5-7 хвилин.
риба тушкована під маринадом (класичний рецепт) - фото крок 5
5. До обсмаженою овочам кладемо томатну пасту, додаємо лавровий лист, гвоздику і трохи кориці, перемішуємо і тушкуємо 10-15 хвилин, після чого вливаємо рибний бульйон, оцет, солимо, tusim навколо 10 хвилин.
риба тушкована під маринадом (класичний рецепт) - фото крок 6
6. У готовий бульйон кладемо рибу, tusim 10 хвилин, потім вимикаємо і залишаємо на 15-20 хвилин настоятися. Потім подаємо до столу.

Схожі рецепти