Риба тушкована під маринадом (класичний рецепт)
(покроковий рецепт з фото)
Рибка - дуже корисний продукт, що багатий на різні вітаміни. Її корисно вживати як дорослим, так і дітям. Пропонуємо рецепт, як приготувати рибу тушковану під маринадом (класичний рецепт).
Самий традиційний спосіб маринаду для риби - це суміш овочів (цибулина і морква) і томатної пасти, завдяки чому риба просочується ароматами і соками, а всередині виходить дуже ніжною і апетитною. Таку рибу подають з овочевим гарніром, картоплею, а також з кашею.
- Минтай (філе) - 1 кілограм
- Борошно - 4 Ст. Ложки
- Морква - 2 штуки
- Цибуля - 2 штуки
- Оцет - 4 Ст. Ложки
- Бульйон рибний - 250 мілілітрів
- Томатна паста - 200 грам
- Петрушка (стебло) - 5 штук
- Цукор - 50 грам
- Гвоздика - 5 штук
- Обкладинка - За смаком
- Сіль - За смаком
- Лавровий лист - 2 штуки
1. Філе минтая моєму під проточною водою і витираємо насухо, розрізаємо на невеликі шматочки.
2. У мисці змішуємо сіль борошно з дрібкою солі, шматочки риби обвалюють в паніровці.
3. Сковороду ставимо на вогонь, наливаємо трохи соняшникової олії. На розпеченій поверхні обсмажуємо філе до появи золотистої скоринки.
4. Чистимо і моєму овочі, петрушку нарізаємо тонкими шматочками, цибулю нарізаємо невеликим кубиком, а морква подрібнюємо на крупній тертці. У сковороду наливаємо соняшникову олію, на розпеченій поверхні обсмажуємо все овочі 5-7 хвилин.
5. До обсмаженою овочам кладемо томатну пасту, додаємо лавровий лист, гвоздику і трохи кориці, перемішуємо і тушкуємо 10-15 хвилин, після чого вливаємо рибний бульйон, оцет, солимо, tusim навколо 10 хвилин.
6. У готовий бульйон кладемо рибу, tusim 10 хвилин, потім вимикаємо і залишаємо на 15-20 хвилин настоятися. Потім подаємо до столу.