Риба по мончегорскі-
(покроковий рецепт з фото)
Не дивно, що в Мончегорске, розташованому на березі мальовничих озер Имандра і Лумболка, люблять і вміють готувати рибу. Простий рецепт риби по-мончегорск - яскравий тому доказ!
Традиційно це блюдо готують з найдешевшої морської риби - сріблястого атлантичного хека або тріски. Вони ідеально підходять для других страв - м'ясо нежирне, біле, ніжне, що володіє приємним смаком і ароматом. Однак при занадто довгою термічній обробці і хек і тріску можуть стати "гуязиками", тому їх потрібно дуже швидко обсмажувати в паніровці з борошна або сухарів або тушкувати - наприклад, в пиві, вини, вершках…
Рецепт приготування риби по-мончегорск особливою складністю не відрізняється. Головна його особливість - використання класичного молочного соусу бешамель, який у мене, прямо скажемо, викликає якісь завгодно кулінарні асоціації, але з картоплею і рабою якось не дуже "стикується" . Однак мончегорцев стверджують - це дуже смачно!
Перевіримо?
- Лихоманка - 800 грам
- Картопля - 6-8 штук
- Борошно - 4-5 Ст. Ложок
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
- Масло рослинне - 1/3 склянки
- Молоко - 0, 5 L
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком