Рецепт Риба по мончегорскі- фото

Риба по мончегорскі-
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти
Роздільне харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Не дивно, що в Мончегорске, розташованому на березі мальовничих озер Имандра і Лумболка, люблять і вміють готувати рибу. Простий рецепт риби по-мончегорск - яскравий тому доказ!

Традиційно це блюдо готують з найдешевшої морської риби - сріблястого атлантичного хека або тріски. Вони ідеально підходять для других страв - м'ясо нежирне, біле, ніжне, що володіє приємним смаком і ароматом. Однак при занадто довгою термічній обробці і хек і тріску можуть стати "гуязиками", тому їх потрібно дуже швидко обсмажувати в паніровці з борошна або сухарів або тушкувати - наприклад, в пиві, вини, вершках…

Рецепт приготування риби по-мончегорск особливою складністю не відрізняється. Головна його особливість - використання класичного молочного соусу бешамель, який у мене, прямо скажемо, викликає якісь завгодно кулінарні асоціації, але з картоплею і рабою якось не дуже "стикується" . Однак мончегорцев стверджують - це дуже смачно!

Перевіримо?

  • Лихоманка - 800 грам
  • Картопля - 6-8 штук
  • Борошно - 4-5 Ст. Ложок
  • Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
  • Масло рослинне - 1/3 склянки
  • Молоко - 0, 5 L
  • Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
риба по мончегорскі- - фото крок 1
Рибу почистити, випатрати, вимити і обробити на філе.
риба по мончегорскі- - фото крок 2
Нарізати на шматочки, посолити, поперчити і залишити в сторону.
риба по мончегорскі- - фото крок 3
Картоплю почистити (молоді бульби можна смажити з шкіркою), вимити і ретельно обсушити. Нарізати товстими скибочками або шматочками. Обсмажити в до рум'яного кольору і викласти на паперові серветки. Посолити.
риба по мончегорскі- - фото крок 4
Рибу обваляти в борошні і обсмажити на добре розігрітій сковороді до готовності.
риба по мончегорскі- - фото крок 5
Картопля перекласти на деко. На нього викласти рибу. Поставити в теплу духовку. Тим часом обваляти в залишилася від риби борошні нарізану кільцями цибулю. Обсмажити в гарячому маслі. Викласти шумівкою на рибу.
риба по мончегорскі- - фото крок 6
Приготувати соус - 2 столових ложки борошна обсмажити до легкого золотистого кольору у вершковому маслі, постійно помішуючи віночком, щоб не утворювалися грудки.
риба по мончегорскі- - фото крок 7
Влити молоко, ретельно перемішати. Уварювати на повільному вогні до бажаної консистенції. Посолити, поперчити.
риба по мончегорскі- - фото крок 8
На порційні тарілки розкласти рибу з картоплею і цибулею. Полити соусом і відразу подати на стіл. Смачного!

Схожі рецепти