Рецепт сосисок в тісті
(покроковий рецепт з фото)
Багато хто пам'ятає цю випічку ще зі шкільної їдальні. Немає нічого смачнішого й простіше, ніж рецепт сосисок в тісті. Використовуйте готове тісто або зробіть самі. Підійде листкове, дріжджове або пісне.
Можна зробити великі сосиски в тісті або мініверсію, розрізавши кожну сосиску навпіл. Використовуйте копчені або звичайні сосиски, з сиром або гірчицею. Можете прикрасити готову випічку насінням кунжуту. Є їх краще вже теплими, адже гаряча випічка шкідлива для організму.
- Вершки - 2/3 склянки
- Молоко - 1 Склянка
- Яйця - 2 штуки
- Цукор - 1/3 склянки
- Борошно - 4 склянки
- Сухі швидкодіючі дріжджі - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1, 5 чайних ложки
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Сосиски - 12 штук
1. У чашу комбайна додайте вершки, молоко, 1 яйце, цукор, борошно, дріжджі, сіль. Замісити тісто протягом 15 хвилин, потім перекладіть його в миску, змащену олією, і накрийте рушником. Через 1, 5-2 години тісто добре піднялося. Розділити тісто 12 частин і скачайте їх в тонкі ковбаски.
2. Довгі сосиски обсмажте протягом 1-2 хвилин на сковороді, щоб вийшла корочка. Візьміть одну ковбаску з тіста і обмотайте її навколо сосиски. Викладіть сосиски в тісті на деко з пергаментом.
3. Виконайте всі дії з рештою сосисками.
4. Накрийте деко рушником і залиште ще на 1 час, за цей час випічка підніметься. Змішайте яйце зі столовою ложкою молока або води, змастіть їм кожну сосиску в тісті. Деякі сосиски за бажанням прикрасьте насінням кунжуту.
5. Випікайте булочки в розігрітій до 180-200 градусів духовці близько 15 хвилин. Готову випічку перекладіть на решітку для охолодження.
6. Насолоджуйтесь найсмачнішими домашніми сосисками в тісті.