Рецепт м'якою печінки
(покроковий рецепт з фото)
Простий, швидкий і найголовніше - смачний спосіб приготування страви. Розповім вам, як приготувати рецепт м'якої печінки. Яку печінку ви б не використовували, кожен її шматочок буде танути в роті.
В даному рецепті використовую курячу печінку. Якщо такий не виявилося, ви можете купити індиче, яловичу та інші. Для подачі на стіл можна відварити рис або макарони. Подавати печінку можна відразу після приготування, а якщо готуєте про запас, то просто розігрійте її на сковороді або в мікрохвильовій печі.
- Куряча печінка - 0, 5 кілограма
- Рослинна олія - 4 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 100 грам
- Цибуля - 2 штуки
- Майоран - 3 Ст. Ложки (свіжий)
- Сіль, перець - За смаком
- Помідор - 1 штука
- Бекон - 3-4 скибочок
- Біле вино - 1/3 склянки
- Помідор - 1 штука
1
Вимийте печінку, акуратно відіжміть її від води, потім обріжте жирову сітку (якщо така є), розріжте кожен шматочок на 2 частини.
2
Очистіть цибулю, один наріжте дрібно, а другий -полукольцамі, подрібніть бекон. Вимийте і наріжте невеликими шматочками томат.
3
Розігрійте сковороду з рослинним і вершковим маслом, викладіть бекон і обсмажте його до готовності, потім відправте до нього подрібнену цибулю.
4
Через пару хвилин додайте в сковороду лук (півкільцями), потім викладіть помідори і печінку.
5
Накрийте сковороду кришкою і готуйте на слабкому вогні 5-7 хвилин, злиття вино, додайте чорний мелений перець і подрібнений майоран, тушкуйте ще 5 хвилин.
6
Через необхідний час відкрийте кришку, перевірте печінку на готовність, потім додати сіль (саме в самому кінці).
7
Подавайте блюдо гарячим, з гарніром з відвареного рису або кіркою білого хліба.