Рататуй з баклажанами
(покроковий рецепт з фото)
Рататуй - це традиційне французьке блюдо з баклажанів, помідорів і кабачків. У цьому рецепті рататуя я використовую цукіні, жовтий сквош (гарбуз), баклажани і обсмажені кедрові горіхи.
Рататуй часто подають як гарнір до баранини або іншому м'яса, птиці і навіть риби. Подають з рисом або кус-кусом, це робить трапезу рясної і поживної. Пропоную вам покроковий урок, як приготувати рататуй з баклажанами.
- Баклажан - 1 штука
- Помідори - 2 штуки
- Кабачок - 2 штуки
- Жовтий гарбуз - 2 штуки (сквош)
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Часник - 2 зубчики
- Цибуля - 1 штука
- Кедрові горіхи - 80 грам
- М'ясний бульйон - 125 мілілітрів
- Орегано - 1 Ст. Ложка
1
Розігрійте пательню на середньому вогні протягом хвилини, далі додайте оливкову олію.
2
Коли олія нагріється, додайте покришені цибулю, часник і кедрові горішки, обсмажте протягом 3 хвилин або поки цибуля не стане злегка м'яким.
3
Додати бульйон і баклажани, Тушіте, помішуючи, протягом приблизно 10 хвилин або до тих пір, поки баклажани не будуть м'якими.
4
Додайте томати, цукіні і жовті кабачки, тушкуйте ще приблизно 10 хвилин або поки кабачки і патисони не стануть м'якими.
5
Вмішайте в рататуй орегано приблизно за хвилину до готовності. Подавайте, прикрасивши гілочкою свіжого орегано.