Пудинг м'ясний в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Хочу поділиться з вами класичним рецептом пудингу м'ясного в духовці. Готується він просто і швидко, зате виходить відмінний варіант вечері або обіду, - незвичайно ніжний і ароматний пудинг!
Такий простий рецепт пудингу м'ясного в духовці мені особливо подобається своєю найніжнішою консистенцією, - як мені здається, заради цього варто потрудитися і підібрати співмірні каструльки для готування на пару! По-моєму, це єдина можлива складність щодо цього рецепта приготування пудингу м'ясного в духовці. В іншому ж - все швидко, просто і легко!
- Телятина - 100 грам
- Хліб - 1 скибочку
- Молоко - 1/2 склянки
- Яйце - 1 штука
- Спеції - За смаком
1. Хліб вимочуємо в молоці, а потім пропускаємо через м'ясорубку разом з м'ясом. Солимо, перчим, додамо спеції за смаком. Сюди ж домішали жовток яйця. Білок поки виллємо в мисочку.
2. Білок збиваємо в піну разом з дрібкою солі. Домешиваем к фаршу.
3. Розрівнюємо фарш по формі, змащеній маслом. Верх закриваємо шматочком пергаменту для запікання, як кришкою.
4. Беремо каструлю побільше, і наповнюємо окропом так, щоб інша каструлька з пудингів не потонула.
5. Накриваємо кришкою і відправимо в духовку на 45 хвилин при 180 градусах. Потім дістаємо і перевертаємо форму. Готово!