Пшеничний хліб
(покроковий рецепт з фото)
Колись простий рецепт пшеничного хліба був відомий кожній господині. Але сьогодні ми вважаємо за краще купувати хліб в магазині. І дарма - адже зі смаком домашньої випічки ніщо не зрівняється!
До хліба по всі часи ставилися особливим чином. Він був основним продуктом харчування наших предків протягом багатьох століть, і сьогодні ми не можемо уявити собі життя без хліба. Між іншим, якість сьогоднішнього хліба, який потрапляє на прилавки магазинів. Залишає бажати кращого. Стало бути, потрібно пекти хліб самостійно!
Як приготувати пшеничний хліб в домашніх умовах? Запевнюю вас, нічого складного в цьому немає! Пшеничне борошно багата клітковиною, тісто з неї виходить дуже податливим, тому працювати з нею набагато простіше, ніж, наприклад, з житнього. Набір продуктів буде потрібно мінімальний.
Секрет гарного пшеничного хліба полягає в правильному співвідношенні інгредієнтів, дотриманні процедури приготування і декількох маленьких хитрощах. Так, хлібу обов'язково потрібно дати кілька разів підійти, а перед безпосередньою закладкою в духовку - як слід расстояться. Випікати хліб краще під кришкою, а готовий буханець остуджувати під вологим рушником.
В іншому, рецепт приготування пшеничного хліба простий, як все геніальне.
- Борошно пшеничне - 3 склянки
- Вода - 1, 5 склянки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки