Рецепт Пшеничний хліб фото

Пшеничний хліб
(покроковий рецепт з фото)

Мексиканська кухня
Тісто , Борошно , Пшеничне борошно , Дріжджове тісто
Пісні страви
На обід , На вечерю , На полуденок , На сніданок
Випічка , Хліб
Кількість порцій: 6-10
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Колись простий рецепт пшеничного хліба був відомий кожній господині. Але сьогодні ми вважаємо за краще купувати хліб в магазині. І дарма - адже зі смаком домашньої випічки ніщо не зрівняється!

Опис приготування:

До хліба по всі часи ставилися особливим чином. Він був основним продуктом харчування наших предків протягом багатьох століть, і сьогодні ми не можемо уявити собі життя без хліба. Між іншим, якість сьогоднішнього хліба, який потрапляє на прилавки магазинів. Залишає бажати кращого. Стало бути, потрібно пекти хліб самостійно!

Як приготувати пшеничний хліб в домашніх умовах? Запевнюю вас, нічого складного в цьому немає! Пшеничне борошно багата клітковиною, тісто з неї виходить дуже податливим, тому працювати з нею набагато простіше, ніж, наприклад, з житнього. Набір продуктів буде потрібно мінімальний.

Секрет гарного пшеничного хліба полягає в правильному співвідношенні інгредієнтів, дотриманні процедури приготування і декількох маленьких хитрощах. Так, хлібу обов'язково потрібно дати кілька разів підійти, а перед безпосередньою закладкою в духовку - як слід расстояться. Випікати хліб краще під кришкою, а готовий буханець остуджувати під вологим рушником.

В іншому, рецепт приготування пшеничного хліба простий, як все геніальне.

  • Борошно пшеничне - 3 склянки
  • Вода - 1, 5 склянки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
пшеничний хліб - фото крок 1
Просіяти борошно.
пшеничний хліб - фото крок 2
Воду нагріти до 40С. О пів на води розчинити дріжджі, додати трохи борошна і цукор. Добре перемішати. Поставити опару в тепле місце (30З) приблизно на півгодини-годину.
пшеничний хліб - фото крок 3
Коли опара збільшиться в розмірі, а на її поверхні з'являться бульбашки, ввести в неї залишилися інгредієнти і замісити тісто.
пшеничний хліб - фото крок 4
Сформувати з тіста кулю, покласти в змащену маслом посуд і прибрати в тепле місце.
пшеничний хліб - фото крок 5
Коли тісто збільшиться в розмірі вдвічі, обмять. Повторити процедуру 2 рази.
пшеничний хліб - фото крок 6
Готове тісто перекласти в форму для випікання. Дати расстояться приблизно півгодини під рушником. Випікати в розігрітій до 200-220С духовці під кришкою (! ) приблизно годину (готовність пробувати дерев'яною паличкою). Готовий хліб остудити під рушником і подати на стіл. Смачного!

Схожі рецепти