Пряний картопля по-французьки
(покроковий рецепт з фото)
Пряний картопля по-французьки - це дуже оригінальним способом приготована картопля, яка послужить чудовим гарніром до будь-якого м'ясної, рибному або овочевої страви.
Нічого геніального в цій страві, на перший погляд, немає - звичайний гарнір з запеченої в духовці картоплі. Як би не так! Завдяки вдалому поєднанню різних спецій пряний картопля по-французьки виходить неймовірно смачним і ароматним - настільки, що його можна їсти взагалі без нічого. А якщо ще й яке-небудь гарне м'ясо або рибу подати до такої картоплі - то взагалі казка
- Картопля - 1, 5 кілограма
- Оливкова олія - - За смаком
- Спеції - 2 Ст. Ложки (сіль, каєнський перець, часниковий порошок, паприка, орегано, чебрець, чорний перець, цибульний порошок)
- Петрушка - 2 Ст. Ложки

У невелику мисочку насипаємо все спеції.

Гарненько перемішуємо.

Кожну картоплину моєму і розрізаємо навпіл (найбільш великі екземпляри можна розрізати на 4 частини).

Нарізану картоплю викладаємо у велику миску.

Гарненько скроплюємо картопля оливковою олією - завдяки йому утворюється смачна хрустка скоринка.

Посипаємо картопля приготовленою нами сухою сумішшю спецій.

Перемішуємо - так, щоб спеції рівномірно розподілилися по картоплі.

Викладаємо картоплю на деко.

Які залишилися в мисці маслом поливаємо картоплю.

Запікаємо картопля приблизно 40 хвилин при 180 градусах. В середині запікання картопля потрібно буде перевернути. Коли картопля підходить, необхідно дрібно нарубати свіжу зелень петрушки.

Готову картоплю посипаємо свіжою зеленню.

Подаємо гарячим. Смачного!