Простой рецепт коржа
(покроковий рецепт з фото)
Один з найпопулярніших видів коржів - це бісквітний варіант. Вони досить прості в приготуванні. Головне - дотриматися всіх правил, щоб бісквіт піднявся в духовці і добре пропікся в середині.
Щоб приготувати смачний і пишний бісквіт, вам будуть потрібні прості інгредієнти. Цукор можна замінити цукровою пудрою, тоді збивати яйця буде набагато простіше. Також ви можете додати в тісто трохи ваніліну для аромату. Щоб дізнатися простий рецепт коржа, прочитайте ці покрокові рекомендації.
- Куряче яйце - 1 штука
- Борошно пшеничне вищого ґатунку - 1 Склянка
- Цукор - 1 Склянка
- Кефір жирний - 1 Склянка
- Сіль - 1 щіпка
- Сода - 1 Чайна ложка
Вбийте сире куряче яйце в скляну миску, висипте до нього цукор. Збивайте яйця з цукровою пудрою на максимальній швидкості міксером, поки маса не посвітлішає і не збільшиться в об'ємі.
Влийте в яєчну масу стакан кефіру. Щоб бісквіт вийшов вдалим, кефір нагрійте до кімнатної температури. Тоді сода буде взаємодіяти з ним швидше.
Пшеничне борошно вищого сорту просійте через сито кілька разів, щоб вона наситилася киснем. Додайте до борошна сіль і соду. Потім введіть борошно в яєчну суміш дуже акуратно, щоб вона не опало.
Влийте тісто у форму для запікання, розігрійте духовку до 180 градусів і випікайте бісквіт півгодини, перевіряючи готовність дерев'яною паличкою. Готовий бісквіт дістаньте з духовки, остудіть і за допомогою гострого довгого ножа розріжте на два коржі. Також ви можете використовувати для поділу кулінарну нитку або волосінь.