Прості еклери
(покроковий рецепт з фото)
Якщо для вас становило складність приготувати красиві і хрусткі еклери, цей рецепт допоможе вам удосконалитися в цій справі! Тут ви дізнаєтеся, як приготувати прості еклери, це дуже легко!
Приготувати еклери насправді зовсім нескладно, досить просто правильно приготувати тісто і зварити смачний крем. Ви можете в якості начинки брати і масляний крем, виходить теж дуже смачно. Обов'язково стежте за тим, щоб під час приготування тіста яйця змішувалися з остиглим тестом, інакше воно згорнеться. Також не відкривайте стулку духовки під час випічки, інакше еклери осядуть і не вийдуть повітряними. Тепер у вас точно вийдуть найсмачніші і красиві еклери!
- Вода - 1/4 склянки
- Молоко - 1, 25 склянки(1 стакан в крем, 1/4 склянки в тісто)
- Вершкове масло - 90 грам(60г в тісто, 30г в крем)
- Борошно - 90 грам(70г в тісто, 20г в крем)
- Сіль - 1/4 чайних ложки
- Цукор - 90 грам(1/4 немає. Л в тісто, решті в крем)
- Ванілін - 1 щіпка
- Яйця великі - 2, 5 штуки
- Жовток великий - 3 штуки
1. Приготуйте крем: жовтки змішайте з цукром, ваніліном і борошном, добре перемішайте. За необхідності додайте чайну ложку молока. Додайте гаряче молоко і змішайте.
2. Поставте крем на вогонь, доведіть до кипіння і на середньому вогні поваріть до загустіння, постійно перемішуючи. У гарячий крем додайте вершкове масло і дайте йому охолонути, накривши його харчовою плівкою.
3. Приготуйте тісто: молоко змішайте з вершковим маслом, сіллю, цукром і доведіть до кипіння. На середньому вогні додайте борошно і сформуйте кульку з тіста, постійно помішуючи.
4. Зніміть тісто з вогню і дайте йому трохи охолонути. Частинами додайте злегка збиті яйця і перемішайте до однорідної консистенції, тісто має вийти дуже тягучим.
5. За допомогою кондитерського мішка висадіть еклери довгою 5-6 см на застелений пергаментним папером деко, залишаючи місце між ними.
6. Надішліть в розігріту до 200 градусів духовку на 10 хвилин, після чого зменшіть температуру до 180 градусів і випікайте 15-20 хвилин до золотистого кольору. Не відкривайте стулку духовки.
7. Дайте еклери охолонути і за допомогою кондитерського мішка наповніть кремом через раніше пророблені дірочки зверху еклерів. Прикрасьте еклери цукровою глазур'ю і розтопленим шоколадом. Посипте горіхами, конфетті і кокосовою стружкою. Смачного!