Прості домашні фалафель
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 8 г. 0 хв.
Фалафель - пісне блюдо з нуту, популярне в східних країнах. За своєю поживністю фалафель не поступається смаженого м'яса. Так, так, ви легко вгамуєте голод, з'ївши такі Нутовая кульки на обід.
Опис приготування:
Перед вами рецепт, як приготувати простий домашній фалафель. Його можна подавати як самостійне блюдо з різними соусами, а також на додаток до основного.
- Гайка - 200 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 1 зубчик
- Koriandr - 1 Чайна ложка
- Паприка сушена - 1 Чайна ложка
- Зіра - 1 Чайна ложка
- Перець чорний мелений - За смаком
- Масло рослинне - 1 Склянка (для фритюру)
- Борошно - 2 Ст. Ложки
Нут промийте, залийте холодною водою (1 L), залиште на 8-10 годин, можна на ніч.
Вранці злийте воду з нуту, відкиньте на друшляк.
Підготуйте інші інгредієнти. Овочі та зелень помийте. Цибулю і часник очистіть.
Всі інгредієнти пропустіть через м'ясорубку або подрібніть в блендері.
З отриманої маси вологими руками скачайте кульки, діаметром 2-3 см. Приблизно з волоський горіх. У невеликому посуді на середньому вогні нагрійте рослинну олію. Обсмажте Нутовая кульки в киплячій олії невеликими порціями до рум'яної скоринки. Кульки повинні повністю занурюватися в масло. Так вони швидко і рівномірно прожаряться.
Викладіть фалафель на паперові серветки, щоб видалити зайвий жир. От і все, фалафель готові!
Смачного!