Пресерви з оселедця
(покроковий рецепт з фото)
На магазинних полицях апетитно виглядають пресерви з оселедця, але думка про те, як вони готуються, часто відбиває бажання їх купувати. Але вихід є! Пресерви можна зробити в домашніх умовах.
Запропонований рецепт допомагає виправити невдалий смак оселедця. Також зауважу, що пресерви можна приготувати з свіжомороженої оселедця. Попередньо розморозивши, збільшивши кількість солі до 1 ст.Л. І витримавши в холодильнику 3 діб.
- Оселедець - 2 штуки (малосольная)
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Лавровий лист - 2-3 штук
- Koriandr - 1 чайних ложок
- Оцет столовий 6% - 50 мілілітрів
- Перець духмяний - 1 чайних ложок
- Рослинна олія - 80 мілілітрів
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Філіро оселедець (видаліть всі дрібні кістки).
Змішайте оцет з цукром і сіллю, поставте на вогонь, Довести до кипіння і прохолоди.
У сотейнику змішайте масло, 1/2 зазначеної кількості коріандру і запашного перцю. Поставте на вогонь, доведіть до кипіння і зніміть. Прохолодний.
Візьміть широку форму. Дуже важливо, щоб оселедець помістилася в один шар. На дно форми розкришите лавровий лист. Викладіть нарізану оселедець (шматочок не більше 40 грам), пересипаючи коріандром і запашним перцем.
Охолодженим маринадом, за допомогою ложки, пролийте кожен шматочок.
Таким же чином залийте масло.
Форму з оселедцем злегка потрясіть, щоб масло рівномірно розподілилася. Закрийте кришкою і приберіть в холодильник на добу.
Готову оселедець подавайте з цибулею і ароматним маслом. Смачного!