ПП Наполеон з лаваша
(покроковий рецепт з фото)
Наполеон з лаваша - це низькокалорійний варіант до чаю. Смачний, швидкий в приготуванні і економний десерт. Беріть на замітку!
Цей Наполеон з лаваша містить майже на 70% менше калорій, ніж його класичний брат. Що корисно для тих, хто вважає добову калорійність продуктів. Звичайно смак трохи відрізняється і його багато не з'їси, а ось бажання поласувати знизиться. Продукти найпростіші, довгого зберігання, майже завжди є вдома, можна приготувати в будь-який момент. Досить економно. Не займає багато часу на приготування. Листи лаваша можна підсушити в духовці, а в цей час зробити крем. Максимум 30 хвилин, плюс ніч в холодильнику.
- Лаваш - 200 грам
- Молоко - 500 мілілітрів
- Куряче яйце - 1 штука
- Крохмаль кукурудзяний - 3 Ст. Ложки
- Цукор - 3-4 Ст. Ложок
- Ванільний цукор - 0.5 чайних ложки
- Кокосова стружка - За смаком
Підготуйте інгредієнти.
Яйце змішайте з цукром. Якщо хочете торт солодший, додайте 4 ст. L. Цукру.
Додайте трохи молока і поступово введіть крохмаль. Розмішайте, щоб не було грудочок.
Молоко доведіть до кипіння, швидко помішуючи, маленькими порціями введіть яйце з крохмалем.
Постійно помішуючи, варіть до загустіння. Крем трохи остудіть.
Лаваш розрізати на квадрати або виріжте кола.
Коржі з лаваша змастіть кремом. Кожен корж посипте кокосовою стружкою.
Зберіть тортик, промазав все коржі кремом. Верх торта рясно посипте кокосовою стружкою.
Поставте для просочення на 8-10 годин в холодильник.
Розріжте на порційні шматочки. Наполеон з лаваша готовий. Приємного чаювання!